Απίστευτος Βορίδης: «Δεν θα ψηφίσω υπέρ για τον γάμο ομοφύλων» – Στρώνει το γαλάζιο χαλί στον Λοβέρδο (Video)

Απίστευτος Βορίδης: «Δεν θα ψηφίσω υπέρ για τον γάμο ομοφύλων» – Στρώνει το γαλάζιο χαλί στον Λοβέρδο (Video)

Τσακωμένος με τα ανθρώπινα δικαιώματα ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του με τη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων. Παράλληλα άνοιξε την πόρτα της ΝΔ στον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Εγώ την άποψή μου την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά το βράδυ της Πέμπτης στο Action24, όταν διατυπώθηκε η σχετική ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συζήτηση ως «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα», από τη στιγμή που «δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το θέμα», ενώ έσπευσε να διαχωρίσει εκ νέου τη θέση του, συμπληρώνοντας ότι «εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων, δίχως ωστόσο να βάλει κάποιο χρονικό πλαίσιο. «Ο γάμος των ομόφυλων θα γίνει πράξη κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει τον περασμένο Ιούλιο στο Bloomberg.

 

«Θα χαιρόμουν να έρθει στη ΝΔ ο Λοβέρδος»

Ο υπουργός Επικρατείας δεν έκρυψε την εκτίμησή του στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο στέλεχος, σημειώνοντας ότι θα χαιρόταν σε περίπτωση προσχώρησής του στη ΝΔ.

«Εκτιμώ ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώ ότι είναι σημαντικό και σπουδαίο στέλεχος. Έχει υπηρετήσει το έθνος με συνέπεια σε πάρα πολλές στιγμές. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει, αλλά θα χαιρόμουν να πάρει την απόφαση να έρθει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δική του απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έσπευσε να δηλώσει ότι ξέρει το «τι έχει να προσφέρει», φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνύπαρξή τους στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. «Έχω συνυπάρξει σε κυβέρνηση με τον Ανδρέα, ξέρω τη δουλειά του, την ποιότητά του, ξέρω τις αγωνίες και τις ευαισθησίες του. Ξέρω τι έχει να προσφέρει», δήλωσε ο Βορίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter