Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση Σιλιάνοφσκα – Καμία αναφορά στην ονομασία της χώρας στη νέα επίσημη ιστοσελίδα της

Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση Σιλιάνοφσκα – Καμία αναφορά στην ονομασία της χώρας στη νέα επίσημη ιστοσελίδα της
Gordana Siljanovska Davkova, (AP Photo/Boris Grdanoski)

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανανέωση της επίσημης ιστοσελίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα. Όπως επισημαίνουν και μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας, δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

H συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας στην κατηγορία «MK», όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία. Στην κατηγορία «Πρόεδρος» αναφέρεται επίσης απλά «Πρόεδρος» χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα είχε συναντήσεις.

Σημειώνεται, ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα εξελέγη πρόεδρος της χώρας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Μαϊου, ως υποψήφια του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του μέχρι πρότινος Σοσιαλδημοκράτη προέδρου της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Διαβάστε επίσης:

Η Μπακογιάννη αδειάζει Μητσοτάκη για τις Πρέσπες: «Μπορώ να δεχτώ την κριτική ότι αργήσαμε τα πρωτόκολλα»

Κεχαγιά: Η ΝΔ υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter