Η Μπακογιάννη αδειάζει Μητσοτάκη για τις Πρέσπες: «Μπορώ να δεχτώ την κριτική ότι αργήσαμε τα πρωτόκολλα»

Η Μπακογιάννη αδειάζει Μητσοτάκη για τις Πρέσπες: «Μπορώ να δεχτώ την κριτική ότι αργήσαμε τα πρωτόκολλα»

Οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά διαχείριση της συμφωνίας των Πρεσπών και την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας, καθώς διαφορετικές γραμμές και αντιλήψεις συγκρούονται στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Σήμερα, μάλιστα σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στα Παραπολιτικά, η Ντόρα Μπακογιάννη, «άδειασε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τις τελευταίες μέρες για προεκλογικούς λόγους, χρησιμοποιεί την κρίση με την Βόρεια Μακεδονία, ως ευκαιρία για να συσπειρώσει τους απογοητευμένους δεξιούς.

Συγκεκριμένα, παρόλο που η κ. Μπακογιάννη θεωρεί λάθος να έρθουν προς κύρωση τα μνημόνια τώρα, δηλαδή σε μία συγκυρία που η συμφωνία των Πρεσπών αμφισβητείται από τη γειτονική χώρα, ανέφερε ότι «μπορώ να δεχτώ την κριτική ότι αργήσαμε, γιατί τα πρωτόκολλα αυτά λύνουν θέματα που αφορούν και την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «όταν η συμπεριφορά της Βόρειας Μακεδονίας προσαρμοστεί με την πραγματικότητα, έχουμε όλο τον χρόνο να το κάνουμε».

Ο Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες σημείωσε σε τοποθέτησή του, όχι μόνο ότι δεν άργησε η χώρα να κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας, αλλά το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «δικαιώνεται η στάση μας να μην φέρουμε τα μνημόνια. Βλέπαμε τι γίνεται ξέραμε ότι το VMRO θα κερδίσει τις εκλογές».

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι τα μνημόνια συνεργασίας που εκπορεύονται από τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουν έρθει από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω του «βέτο» από την σαμαρική και δεξιά πτέρυγα, όμως ο πρωθυπουργός για άλλη μία φορά παρουσιάζει την πραγματικότητα, όπως τον βολεύει, την ίδια στιγμή μάλιστα, που παρουσιάζει τον εαυτό του σαν πολέμιο του λαϊκισμού.

Μπακογιάννη: «Η κάλπη είναι γκαστρωμένη»

Σε ότι αφορά το πήχη των εκλογών για το κυβερνών κόμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε ότι «ο μακαρίτης ο Φλωράκης έλεγε ότι η κάλπη είναι γκαστρωμένη. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν υπέρηχοι, καθώς όταν το έλεγε δεν ξέραμε τι έχει μέσα. Μπορεί να πέσεις έξω. Ο ελληνικός λαός είναι το αφεντικό, αυτός ψηφίζει. Η αίσθηση μου είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει να αποσταθεροποιηθεί ο βασικός άξονας σταθερότητας, που είναι η ΝΔ, παρόλες τις απογοητεύσεις και την επιμέρους διαφωνίες. Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και ο ελληνικός λαός θέλει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις»

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά: Η ΝΔ υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Μητσοτάκης ανησυχεί για την κοινωνική απογοήτευση: «Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή»

Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τον χαρακτηρισμό «μάπα»- «Αγαπητέ Κασσελάκη, κακώς έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter