ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση νόμου για το φορολογικό – Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση νόμου για το φορολογικό – Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι (Video)

Ακόμα ένα προεκλογικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό παρουσιάζονται συνοπτικά τα οφέλη για τους φορολογούμενους από την πρόταση νόμου για το φορολογικό, που κατέθεσε πριν μερικές μέρες στην Βουλή.

 

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση της προκαταβολής φόρου για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Επιπλέον, προτείνεται η κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Μπαίνει αφορολόγητο όριο έως 10.000 για φυσικά πρόσωπα μονοπρόσωπων νοικοκυριών και για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες).

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται η μείωση του συντελεστή φορολόγησης κερδών των νομικών προσώπων από 22% σε 17% για κέρδη ως 220.000€, ενώ για εταιρικά κέρδη μεγαλύτερα των 220.000€, θα εφαρμόζεται συντελεστής φορολόγησης κερδών νομικών προσώπων ίσος με 24%.

Προβλέπεται, επίσης, η αντικατάσταση της ισχύουσας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για όλα τα εισοδήματα. Το όφελος ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τον έναν μηνιαίο μισθό τον χρόνο.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, μειώσεις θα δουν 5,8 εκατ. φορολογούμενοι, ενώ θα υπάρξει θέσπιση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Ακόμη, περιλαμβάνεται μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα από μισθώματα ως 12.000 € από το 15% που εφαρμόζεται σήμερα, στο 5%.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει μόνιμη μείωση του ΦΠΑ κατά 3%, μηδενισμός του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Δείτε επίσης:

O πιλότος με όνομα… Eli Kopter και η viral θεωρία συνωμοσίας για τον θάνατο του Ραϊσί (Photos-Video)

Νίκαια: Ήταν διακοπές και έβλεπε online να του κλέβουν το σπίτι (Video)

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι – Η απόφαση του δικαστηρίου

Κασσελάκης για Άδωνη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα» – Θυμίζει σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Μητσοτάκης

«Κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη» επισημαίνουν κορυφαίοι επιστήμονες

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας καλεί να τερματιστεί η φυλάκιση του ιδρυτή του Wikileaks

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter