O πιλότος με όνομα… Eli Kopter και η viral θεωρία συνωμοσίας για τον θάνατο του Ραϊσί (Photos-Video)

O πιλότος με όνομα… Eli Kopter και η viral θεωρία συνωμοσίας για τον θάνατο του Ραϊσί (Photos-Video)

«Ο πιλότος του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος είναι ένας πράκτορας της Mοσάντ που ονομάζεται Eli Kopter»Αυτή η εμφανώς χιουμοριστική ανάρτηση ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει ένα κύμα θεωριών συνωμοσίας για τον θάνατο του Iρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί μετά την συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του, το οποίο έγινε viral στα Social Media.

Σύμφωνα με την «Jerusalem Post», πολλοί χρήστες, χωρίς να γνωρίζουν ότι επρόκειτο για αστείο, το πήραν στα σοβαρά, και πολλοί το μοιράστηκαν ακόμη και ως ένδειξη επιτυχίας της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.  Η απίθανη θεωρία εξαπλώθηκε γρήγορα από τους Ισραηλινούς που πανηγύριζαν για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί, προσθέτει το δημοσίευμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας παρουσιαστής στο γαλλόφωνο ισραηλινό ειδησεογραφικό κανάλι i24news, έκανε αναφορά στην απίστευτη θεωρία ως ανάρτηση καναλιού στο Telegram.

«Λυπούμαστε για το λάθος που ειπώθηκε on air και ζητάμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές», ανακοίνωσε η διεύθυνση του γαλλόφωνου ισραηλινού ειδησεογραφικού καναλιού «i24news» προσθέτοντας: «Θα πάρουμε το μάθημά μας από το περιστατικό και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθούν λάθη αυτού του τύπου».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του αραβόφωνου τηλεοπτικού σταθμού «Iran International», η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας γύρω από την εμπλοκή της Μοσάντ στη συντριβή του ελικοπτέρου όπου επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος έφθασε και στο επίσημο κανάλι του Telegram της Χαμάς, το οποίο το ανέφερε ως πραγματικό γεγονός.

Πολλοί ήταν βέβαια και εκείνοι που έκαναν χιούμορ με το όνομα του πιλότου και δήθεν πράκτορα.

 

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: Ήταν διακοπές και έβλεπε online να του κλέβουν το σπίτι (Video)

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι – Η απόφαση του δικαστηρίου

Κασσελάκης για Άδωνη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα» – Θυμίζει σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Μητσοτάκης

ΔΠΔ- Καρίμ Χαν σε Κριστιάν Αμανπούρ (CNN): Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο (Video)

«Κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη» επισημαίνουν κορυφαίοι επιστήμονες

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας καλεί να τερματιστεί η φυλάκιση του ιδρυτή του Wikileaks

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter