Κηφισιά: Τα λάθη που οδήγησαν στον τραυματισμό του μαθητή – Υπό κατάρρευση σχολική αίθουσα του ίδιου δημοτικού (Video)

Κηφισιά: Τα λάθη που οδήγησαν στον τραυματισμό του μαθητή  – Υπό κατάρρευση σχολική αίθουσα του ίδιου δημοτικού (Video)

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο 3ο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς όταν στο σχόλασμα μία πόρτα έπεσε και καταπλάκωσε τρεις μαθητές, με τον Δήμο να προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν, ενώ οι γονείς κάνουν λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα».

Από το προφανές περιστατικό τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη ένας 9χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων».

Για το περιστατικό η Αστυνομία συνέλαβε τον εργολάβο του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με το ethnos φαίνεται πως το συνεργείο αφαίρεσε τις κορδέλες χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του σχολείου έλαβαν τα κλειδιά της πόρτας, ενώ δεν θα έπρεπε έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, γονείς καταγγέλλουν ότι το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα. «Πριν από ένα μήνα στη σχολική επιτροπή εγκρίθηκε στο να αλλαχτεί η συγκεκριμένη καγκελόπορτα η οποία αποτελούσε απειλή για τα παιδιά, έχει ξαναπέσει, αλλάχτηκε σήμερα εν ώρα μαθήματος δεν ξέρουμε με την άδεια ποιου» είπε μέλος ΔΣ ένωσης γονέων Κηφισιάς.

H ΕΡΤ δημοσίευσε βίντεο, από σχολική αίθουσα του δημοτικού, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο οποίο φαίνεται η ψευδοροφή έτοιμη να πέσει.

Δείτε επίσης: Κηφισιά: Φωτογραφίες από την πόρτα που καταπλάκωσε τον 9χρονο μαθητή – Στο νοσοκομείο το παιδί

«Το μεσημέρι την ώρα που σχολούσαν έπεσε η πόρτα. Εκείνη την ώρα, δεν γινόντουσαν εργασίες και έπεσε η πόρτα. Αυτή ήταν πλήρης ανευθυνότητα. Σε αυτά τα πράγματα, ό,τι έχει να κάνει με σχολεία, είναι δολοφονικό αυτός που κάνει μια εργασία να μην μπορεί να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε πατέρας μαθητή στον ALPHA.

 

Η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά: Η ΝΔ υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Μητσοτάκης ανησυχεί για την κοινωνική απογοήτευση: «Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή»

Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τον χαρακτηρισμό «μάπα»- «Αγαπητέ Κασσελάκη, κακώς έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter