Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις μετά τον τραυματισμό του μαθητή από καγκελόπορτα – Ο δήμος καταγγέλλει τη σύμβαση με τον εργολάβο

Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις μετά τον τραυματισμό του μαθητή από καγκελόπορτα – Ο δήμος καταγγέλλει τη σύμβαση με τον εργολάβο

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο 3ο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς όταν στο σχόλασμα μία πόρτα έπεσε και καταπλάκωσε τρεις μαθητές, με τον Δήμο να προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν, ενώ οι γονείς κάνουν λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα».

Από το προφανές περιστατικό τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη ένας 9χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων».

Δείτε επίσης: Κηφισιά: Φωτογραφίες από την πόρτα που καταπλάκωσε τον 9χρονο μαθητή – Στο νοσοκομείο το παιδί

«Το μεσημέρι την ώρα που σχολούσαν έπεσε η πόρτα. Εκείνη την ώρα, δεν γινόντουσαν εργασίες και έπεσε η πόρτα. Αυτή ήταν πλήρης ανευθυνότητα. Σε αυτά τα πράγματα, ό,τι έχει να κάνει με σχολεία, είναι δολοφονικό αυτός που κάνει μια εργασία να μην μπορεί να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε πατέρας μαθητή στον ALPHA.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στο αστυνομικό τμήμα έχουν προσαχθεί 3 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στις κατασκευαστικές εργασίες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κηφισιάς να δηλώνει ότι «τοποθετήθηκε σε ώρα εκτός προσέλευσης, και δεν έπρεπε να ανοίξει ωστόσο άνοιξε».

Η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά: Η ΝΔ υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Μητσοτάκης ανησυχεί για την κοινωνική απογοήτευση: «Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή»

Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τον χαρακτηρισμό «μάπα»- «Αγαπητέ Κασσελάκη, κακώς έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter