Ο Μητσοτάκης υποκύπτει στην ομοφοβική ατζέντα των ακροδεξιών υπουργών του (Video)

Ο Μητσοτάκης υποκύπτει στην ομοφοβική ατζέντα των ακροδεξιών υπουργών του (Video)

Σε δύο βάρκες πατάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας δεκτή ωστόσο την ομοφοβική ατζέντα για να μη διαλυθεί η κυβέρνηση και η εκλογική του βάση.

Ενώ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρατήσει ένα χαμηλό προοδευτικό προφίλ όπως όλα δείχνουν υπέκυψε για μια ακόμη φορά στην ομοφοβική και ρατσιστική ατζέντα των υπουργών του της ακροδεξιάς πτέρυγας και συγκεκριμένα των Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως όλα δείχνουν ο γάμος ομοφύλων αν και όταν έρθει στη Βουλή, δεν θα υποστηριχθεί από σειρά υπουργών και βουλευτών αφού η ψήφος θα είναι «κατά συνείδηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ψήφο κατά συνείδηση με τη δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη να επισημαίνει ότι η ψήφος κατά συνείδηση δεν αφορά τους υπουργούς αλλά τους βουλευτές του κόμματος.

Τότε ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι την ψήφο την ασκούν οι υπουργοί ως βουλευτές, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα εάν καταψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

Η δημοσιογράφος επανήλθε λέγοντάς του ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Δηλαδή, υπουργός μια κυβέρνησης να καταψηφίζει νόμο της κυβέρνησης και να παραμένει στη θέση του, επισημαίνοντας ότι η ψήφος κατά συνείδηση είθισται να αφορά στους βουλευτές και όχι στους υπουργούς.

Ο Παύλος Μαρινάκης, πάντως, επέμεινε, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους υπουργούς της κυβέρνησης που θα καταψηφίσουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι άγνωστο αν το σχετικό νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί, παραμένει ωστόσο το πρόβλημα πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατηρεί εντός του κόμματος ανθρώπους που επιχειρούν να πολιτευτούν στα βήματα του ακροδεξιού, ρατσιστή και ομοφοβικού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter