«Ασφυξία» στο ΕΣΥ: Αρνητικό ρεκόρ στις εισαγωγές – Εκτός μάχης 2.000 υγειονομικοί

«Ασφυξία» στο ΕΣΥ: Αρνητικό ρεκόρ στις εισαγωγές – Εκτός μάχης 2.000 υγειονομικοί

Συναγερμό προκαλούν οι μεταλλάξεις και τα αυξημένα κρούσματα σε μικρούς και μεγάλους λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσουν και πάλι τα σχολεία. Την ίδια ώρα  σε όλους τους κλάδους οι εργαζόμενοι που απουσιάζουν επειδή νοσούν αυξάνονται καθημερινά ενώ έκκληση έχουν απευθύνει οι υγειονομικοί καθώς σε αρκετά νοσοκομεία, όπως το Γεννηματάς και ο Ευαγγελισμός, οι γιατροί που είναι υγιείς δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας από τον Ευαγγελισμό: Είμαστε δύο νοσηλευτές για 46 ασθενείς με κορονοϊό – Η κατάσταση είναι τραγική

Αρνητικό ρεκόρ στις εισαγωγές

Καθημερινή μάχη δίνουν οι υγειονομικές Αρχές μετά τα τρομακτικά ρεκόρ των κρουσμάτων που φέρνει το «τσουνάμι» της Όμικρον και που σήμερα θα αγγίξουν τα 50.000. Συνολικά οι νοσηλευόμενοι σε όλη τη χώρα έχουν φτάσει τους 4.300, ενώ 1.004 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι σταθερά πάνω από 600, ενώ καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων μηνών με 640 εισαγωγές. Την ίδια ώρα, αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των υγειονομικών που τίθενται εκτός μάχης επειδή νοσούν στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε ολόκληρη την Ελλάδα νοσούν 2.000 υγειονομικοί, οι 500 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική.

Διαβάστε επίσης: «Καμπανάκια» των ειδικών για τα σχολεία – Τζανάκης: «Με φοβίζει ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα» (Video)

Κοντά στα 50.000 και σήμερα τα κρούσματα

Την εκτίμηση πως τα κρούσματα κορονοϊού θα είναι και σήμερα κοντά στις 50.000 όπως και την Τρίτη, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης. Σημειώνεται ότι την Τρίτη 4 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50.126 κρούσματα κορονοϊού κι αυτό οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Ομικρον, που έχει υψηλή μεταδοτικότητα.

Ακόμα, γνωστοποίησε πως άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Και συγκεκριμένα θα αφορά όσους έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου ή μία Johnson and Johnson και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση. Όπως είπε, όσοι δεν κάνουν τρίτη δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, και θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Διαβάστε επίσης: Πλεύρης: Ξανά κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα – Λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο χωρίς 3η δόση (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter