Ασημακοπούλου: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν πολίτες που έλαβαν e-mail – «Απαράδεκτα για την ηλικία σας ψεύδη»

Ασημακοπούλου: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν πολίτες που έλαβαν e-mail – «Απαράδεκτα για την ηλικία σας ψεύδη»

Δικαστικά θα προσφύγει ένας από τους Έλληνες του Εξωτερικού που κατήγγειλαν επώνυμα και δημόσια ότι δέχτηκαν διαφημιστικό e-mail από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία επέλεξε αυτόν τον τρόπο να “τρέξει” την προσωπική προεκλογική της καμπάνια για τις ευρωεκλογές, κι ας μην είχε λάβει την παραμικρή άδεια για χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ίδια υπόθεση αποφάσισε και ανακοίνωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από την απάντηση που έδωσε η ίδια η κ. Ασημακοπούλου στην οποία κάνει λόγο για … «επίθεση λάσπης» υποστηρίζοντας ότι έλαβε άδεια από τους ίδιους τους πολίτες για να έχει τα στοιχεία τους, ο Έλληνας ακαδημαϊκός Παναγιώτης Παύλος, ένας από τους παραλήπτες του επίμαχου e-mail, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, εξαπολύει πυρά σε βάρος της ευρωβουλευτού καταγγέλλοντας ότι προβαίνει σε «θρασέα και αναιδή ψεύδη».

Δείτε επίσης – Οργή αποδήμων κατά της Ασημακοπούλου: «Πού βρήκατε τα e-mail μας;»

Γράφει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ:

Κυρία @AnnaAsimakopoul, δεν σας έχω δώσει ΠΟΤΕ -ΜΑ ΠΟΤΕ- το οιοδήποτε Email μου. Και ΟΥΔΕΠΟΤΕ μου ζητήσατε άδεια για αποστολή οιοσδήποτε μηνύματος, όπως ψευδώς αναφέρετε στο κάτωθι μήνυμα αυτοϋπεράσπισής σας. Το σημερινό Email σας είναι το πρώτο που λαμβάνω με το όνομά σας. Περίμενα μια συγνώμη, για να αναθεωρήσω. Αλλά καθώς προβαίνετε σε απαράδεκτα για την ηλικία σας θρασέα και αναιδή ΨΕΥΔΗ, με αναγκάζετε πλέον να προβώ στις νόμιμες ενέργειες σε βάρος της δικής σας έκνομης πράξης, έτσι ώστε οι Νορβηγικές αρμόδιες αρχές να αποφανθούν για το πρόσημο αληθείας του ισχυρισμού σας.

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρό χτύπημα στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας

Ανακοίνωση εξέδωσε για το ζήτημα και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τονίζει ότι τίθεται θέμα για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και προαναγέλλει ότι θα ενημερώσει τη δικαιοσύνη αλλά και τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εμπιστοσύνη στο σύστημα της εκλογικής διοίκησης από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δέχεται το πιο ισχυρό πλήγμα επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποδήμων Ελλήνων ανά την υφήλιο, από την Αμερική έως την Ιαπωνία, παρελήφθησαν σήμερα μηνύματα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των Ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες Ελλήνων πολιτών καμία αποδοχή για λήψη διαφημιστικού υλικού από τη συγκεκριμένη εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως απαιτείται από το GDPR, δεν είχε προηγηθεί. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλοί από τους καταγγέλλοντες είχαν χρησιμοποιήσει τα email τους μόνο για την εγγραφή τους στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού.

Μετά την ψήφιση του ν. 4648/2019 για τους εκλογείς του εξωτερικού, έχουν δημιουργηθεί εφαρμογές με πληροφορίες για τους εκλογείς (emails, τηλεφωνικοί αριθμοί) που δεν διατίθενται όμως στα αντίτυπα των εκλογικών καταλόγων που λαμβάνουν τα κόμματα, λόγω της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στα στοιχεία αυτά, που θα έπρεπε να κατέχει αποκλειστικά και μόνο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και να τα προστατεύει, αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι έχει πρόσβαση η εκλεκτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κα Ασημακοπούλου.

Τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών, που η ελληνική πολιτεία οφείλει βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας να διαφυλάσσει, προσφέρονται ως δώρο στην προεκλογική καμπάνια της κας Ασημακοπούλου από την κα Κεραμέως. Οι αμφιβολίες που είχε εκφράσει από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ως προς τη χρήση των δεδομένων των εκλογέων δυστυχώς επιβεβαιώνονται με εκκωφαντικό τρόπο.

Το γεγονός αποτελεί πολύ σοβαρό χτύπημα στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και στην εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, λίγο πριν τις εκλογές με τη νέα διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται ότι θα ενημερώσει τόσο την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα για να υπερασπιστεί την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, καθώς και τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος που ευτελίζει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, εν ονόματι όλων των πολιτών που έπεσαν θύματα μιας κατάφωρης παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων και κατήγγειλαν την παράνομη αυτή τακτική που ακολούθησε εν ενεργεία ευρωβουλευτής παραβιάζοντας έτσι το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο με τη συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Εσωτερικών».

Διαβάστε επίσης: Καρφιά Σαμαρά κατά Μητσοτάκη: «Γιατί ζητάς τη συναίνεση; – Μυρίζει πρόθεση συνθηκολόγησης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter