Καρφιά Σαμαρά κατά Μητσοτάκη: «Γιατί ζητάς τη συναίνεση; – Μυρίζει πρόθεση συνθηκολόγησης»

Καρφιά Σαμαρά κατά Μητσοτάκη: «Γιατί ζητάς τη συναίνεση; – Μυρίζει πρόθεση συνθηκολόγησης»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε για άλλη μία φορά ο Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση της Καθημερινής με τίτλο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με τις στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ζητά επανειλημμένως «συναίνεση» στα εθνικά ζητήματα.

«Μυρίζει πρόθεση συνθηκολόγησης»

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η λέξη “συναίνεση” ανάμεσα στα κόμματα για τα εθνικά ζητήματα μυρίζει διάθεση, μια πρόθεση συνθηκολόγησης και όχι συναίνεσης», προσθέτοντας ότι «θεωρώ ότι απαιτεί πάρα πολύ καιρό για να υπάρξει πραγματική συναίνεση. Γιατί ζητάς τη συναίνεση των άλλων κομμάτων; Κυβέρνηση δεν είσαι; Σημαίνει ότι δεν μπορείς ο ίδιος να τα βγάλεις πέρα. Άρα δεν συμφωνείς με ό,τι έχεις πει μέχρι τώρα, πρέπει να πας παραπάνω».

Βαθιές ρωγμές στη ΝΔ

Οι σοβαρότατες αιχμές του πρώην πρωθυπουργού δείχνουν για άλλη μία φορά τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές που επικρατούν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαφωνήσει και με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά και με άλλες στρατηγικές επιλογές του Μαξίμου (ομόφυλα ζευγάρια, νομιμοποίηση μεταναστών, φορολογικό νομοσχέδιο).

Διαβάστε επίσης: Δύο υπουργοί του Μητσοτάκη στην έρευνα που οδήγησε σε παραίτηση τον αντιπρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter