Ασυλία τραπεζιτών: Υπό το φόβο της αντισυνταγματικότητας ο Τσιάρας διευρύνει την άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης

Ασυλία τραπεζιτών: Υπό το φόβο της αντισυνταγματικότητας ο Τσιάρας διευρύνει την άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης

Δέσμια των τραπεζιτών αποδεικνύεται η κυβέρνηση. Ο Κ. Τσιάρας αναγκάστηκε μετά τις παρατηρήσεις και από την γ.γ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει παράθυρο διερεύνησης της άρσης των αυτεπάγγελτων διώξεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο περιορισμός στην «φωτογραφική» ασυλία των τραπεζικών στελεχών ενέχει τον κίνδυνο της αντισυνταγματικότητας.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για την εκ νέου αναθεώρηση των Κωδίκων στην οποία πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη ακρόαση φορέων, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι άκουσε με μεγάλη προσοχή τις παρατηρήσεις συναδέλφων του, όπως η Ν. Γιαννακοπούλου, αλλά και αυτές που διατυπώθηκαν από την Χ. Απαλαγάκη, γ.γ. της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος, σύμφωνα με τις οποίες εγείρεται ζήτημα συνταγματικότητας επειδή η διάταξη που εξασφαλίζει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη δύναται να κριθεί «φωτογραφική».

Διαβάστε επίσης: Βουλή – Τραπεζίτες: Όχι σε ρυθμίσεις κόκκινων δανείων παρά τη φωτογραφική διάταξη για ασυλία

«Ενδεχομένως θα έπρεπε να έχει μία πιο ευρεία διάσταση σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, σε ,τι αφορά στον προσδιορισμό στον ιδιωτικό τομέα» είπε επί λέξει ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «επιφυλάσσομαι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει για την πιθανότητα να επανέλθουμε στην εκδοχή που είχε θέσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή».

Η εκδοχή στην οποία αναφέρεται ο κ. Τσιάρας αφορά τη διεύρυνση της άρσης του αυτεπάγγελτου για τον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο τις τράπεζες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter