ΑΤ Ομόνοιας: Πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη τη Δευτέρα – «Τέλος στο σάπιο σύστημα της συγκάλυψης και της καταστολής»

ΑΤ Ομόνοιας: Πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη τη Δευτέρα – «Τέλος στο σάπιο σύστημα της συγκάλυψης και της καταστολής»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από δύο αστυνομικούς μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας διοργανώνουν τη Δευτέρα στις 19:30 στα Προπύλαια οργανώσεις και φεμινιστικές συλλογικότητες, καλώντας κάθε αλληλέγγυο άτομο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση ενάντια στη συγκάλυψη, την αστυνομική αυθαιρεσία και την καταστολή.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της στο ΑΤ Ομόνοιας – Αστυνομική βία με κρότου λάμψης και χημικά

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο ταξική, πατριαρχική και δεμένη με την κυρίαρχη εξουσία είναι η αστική δικαιοσύνη. Οι δύο αστυνομικοί που βίασαν την 19χρονη στο ΑΤ Ομονοίας, δηλαδή μέσα σε κρατική υπηρεσία, αφέθηκαν κιόλας ελεύθεροι» σημειώνει η συλλογικότητα Sabbat σε σχετική ανάρτησή της, προσθέτοντας πως «αυτή την εικόνα δίνει το σύστημα προς πάσα κατεύθυνση: είσαι αστυνομικός, φορέας οποιασδήποτε εξουσίας ή έχεις χρήματα; Μπορείς να γλυτώσεις ο,τι κι αν κάνεις. Αυτό μας έμαθαν και με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, αυτό μας έμαθαν με την αποφυλάκιση Λιγνάδη παρά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του για βιασμούς ανηλίκων. Ωστόσο η αλληλεγγύη και οι αγώνες μας έχουν σταθεί ως τώρα εμπόδιο στα σχέδιά τους».

«Το σύστημά τους είναι σάπιο. Εμείς θα τα αλλάξουμε όλα! Θα βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία και την καταστολή. Ενάντια στην συγκάλυψη του συστήματος, την πατριαρχική ταξική αστική δικαιοσύνη, για ένα κόσμο χωρίς έμφυλη βία και διακρίσεις. Καμία μόνη-κανενα μόνο στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά! Καμία μόνη. Κανένα λιγότερο» υπογραμμίζεται στο κάλεσμα.


Τη συγκάλυψη του βιασμού καταγγέλλει από την πλευρά της η Συνέλευση 8 Μάρτη, απαιτώντας να σταματήσει ο επανατραυματισμός των θυμάτων. «Στεκόμαστε αλληλέγγυες δίπλα σε όλα τα θύματα έμφυλης κρατικής βίας.  Όχι στην συγκάλυψη του βιασμού της 19χρονης. Όχι στον επανατραυματισμό και στην τρομοκράτηση των θυμάτων. Απέναντι στην έμφυλη κρατική βία, καμία αδερφή μας μόνη!» αναφέρει στο δικό της κάλεσμα η συλλογικότητα.

«Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, επιδεικνύοντας περίσσεια δύναμη απέναντι σε έναν από τους πιο προστατευόμενους από το Κράτος χώρους: Την αστυνομία. Πόσο μάλλον, το γνωστό κολαστήριο της Ομόνοιας, το αγαπημένο του Κράτους χρόνια τώρα, εκείνο που εξευτελίζει και κακοποιεί μετανάστες/ριες, που βασανίζει άτομα με αναπηρία, σε εκείνο που μυστηριωδώς πέθανε ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ και που ακόμη υπάρχει για να σπέρνει τον τρόμο» επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση πέντε ακόμη συλλογικότητες, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην πορεία προς «το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα και ενάντια στον μισογυνισμό, την αστυνομοκρατία και το ξέπλυμα των βιαστών από το Κράτος, την Δευτέρα 24/10 στις 7μ.μ, στα Προπύλαια και πορεία προς το Αστυνομικό Κολαστήριο Ομόνοιας.

Η 19χρονη γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, επιδεικνύοντας περίσσεια δύναμη απέναντι σε έναν από τους πιο προστατευόμενους από το Κράτος χώρους: Την αστυνομία. Πόσο μάλλον, το γνωστό κολαστήριο της Ομόνοιας, το αγαπημένο του Κράτους χρόνια τώρα, εκείνο που εξευτελίζει και κακοποιεί μετανάστες/ριες, που βασανίζει άτομα με αναπηρία, σε εκείνο που μυστηριωδώς πέθανε ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ και που ακόμη υπάρχει για να σπέρνει τον τρόμο.

Η αλληλεγγύη και η στήριξή μας είναι απαραίτητη και είναι ανάγκη να είμαστε δίπλα της μέχρι το τέλος, απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.Το Κράτος ήδη άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους δύο αστυνομικούς, παρά το οπτικοακουστικό υλικό, παρά την ιατροδικαστική έκθεση, παρά την αλλαγή της κατάθεσής τους, παρά την ίδια την κατάθεση της 19χρονης. Ενώ, δεν έχει λείψει η ενοχοποίηση και ο διασυρμός της από μισογύνηδες στα ΜΜΕ, που σπεύδουν να ξεπλύνουν τους βασανιστές, που σπεύδουν να υπερασπιστούν την βαρβαρότητα.

– Να δικαιωθεί άμεσα η 19χρονη, να της δοθεί οποιαδήποτε στήριξη έχει ανάγκη εντελώς δωρεάν (ψυχολογική, οικονομική, ιατροφαρμακευτική)
– Να δημιουργηθούν άμεσα εκτός αστυνομίας κοινωνικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες με εξειδικευμένο προσωπικό στην σεξιστική βία σε κάθε γειτονιά, στις οποίες θα γίνονται οι καταγγελίες
– Να κλείσει το Α.Τ. Ομόνοιας, αυτό το κολαστήριο δολοφόνων και βασανιστών
– Να τσακίσουμε την αστυνομοκρατία, έξω οι μπάτσοι από τις ζωές μας

Υπογράφουν:

  • Αναμέτρηση- οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά
  • Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
  • Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
  • ΞΕΚΙΝΗΜΑ- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
  • ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter