Αθλιότητα Τουρνά στη Βουλή: Αποκάλεσε «φυλλάδα» το Documento επειδή αποκάλυψε παράνομες προαγωγές στην Πυροσβεστική

Αθλιότητα Τουρνά στη Βουλή: Αποκάλεσε «φυλλάδα» το Documento επειδή αποκάλυψε παράνομες προαγωγές στην Πυροσβεστική

Σε μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος του Documento προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Συγκεκριμένα ο κ. Τουρνάς χαρακτήρισε ως «φυλλάδα» το Documento επειδή δημοσιοποίησε καταγγελία δικηγόρου, σύμφωνα με την οποία οι προαγωγές επτά υποστρατήγων της Πυροσβεστικής οι οποίες έγιναν στα τέλη του περασμένου Γενάρη ήταν «παράνομες», καθώς οι ανώτατοι αξιωματικοί που προήχθησαν «στερούνται τυπικών προϋποθέσεων».

Πρόκειται για μέγιστη αθλιότητα του κ. Τουρνά και πλήρη απόδειξη των όσων αναφέρονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας και πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας ο κ. Τούρνας για όσα καταγγέλλει επώνυμα δικηγόρος, επικαλούμενη στοιχεία και διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, προτίμησε να προβεί σε ύβρεις και αισχρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Documento.

Πιο αναλυτικά, το θέμα με τις «παράνομες» προαγωγές υποστρατήγων της Πυροσβεστικής, είχε αναδείξει το documentonews.gr στις 19 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική: Καταγγελίες για «παράνομες» προαγωγές επτά υποστράτηγων – Διοικητής Ακαδημίας χωρίς πτυχίο

Η δικηγόρος κατέθεσε «αίτηση θεραπείας» με την οποία ζητεί την «ακύρωση» των προαγωγών που αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και να συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο.

Χθες Πέμπτη 21 Μαρτίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου, ανέδειξε το θέμα στη Βουλή, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά.

Λίγο μετά αναφέρθηκε στο ζήτημα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Ο κ. Τουρνάς πήρε το λόγο στη συνέχεια. Όσα ανέφερε δείχνουν την αντίληψη που έχει για τη λειτουργία των ΜΜΕ και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που παραπέμπουν στην Ουγγαρία του «Όρμπαν», η οποία επίσης έχει μπει στο στόχαστρο της Κομισιόν για τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Συγκεκριμένα τόνισε ο κ. Τουρνάς:

«Άρα, λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε. Όποιος ενδιαφερόμενος αντί για να πηγαίνει στις φυλλάδες, στις εφημερίδες για να θέτει τα προβλήματά του και στη συνέχεια να έρχονται ως ερωτήματα στη Βουλή καλό είναι να ακολουθήσει τα μέσα τα οποία του διατίθενται από τον νόμο. Και σύμφωνα με τον ν.4662 ο αρμόδιος θα μπορούσε να προσφύγει στο δευτεροβάθμιο συμβούλιο για να εξεταστεί αρμοδίως. Δεν το έκανε. Θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να εξετάζουμε θέματα τα οποία πέφτουν ως δημοσιεύματα ή ως πληροφορίες κατά την άποψή μου στο Κοινοβούλιο».

Είναι προφανές ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αγνοεί τη βασική λειτουργία του Τύπου αλλά και του Κοινοβουλίου. Ανέκαθεν, στο ελληνικό κοινοβούλιο τίθονταν προς συζήτηση ζητήματα που έχουν αναδείξει τα ΜΜΕ. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για επώνυμες καταγγελίες που έχουν φτάσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τουρνάς επιβεβαιώνει για ακόμη μα φορά το Ευρωκοινοβούλιο για το καταδικαστικό ψήφισμα που εξέδωσε κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εμείς, οι δημοσιογράφοι του Documento θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο και να ενοχλεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter