Πυροσβεστική: Καταγγελίες για «παράνομες» προαγωγές επτά υποστράτηγων – Διοικητής Ακαδημίας χωρίς πτυχίο

Πυροσβεστική: Καταγγελίες για «παράνομες» προαγωγές επτά υποστράτηγων – Διοικητής Ακαδημίας χωρίς πτυχίο

Σε σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με τις προαγωγές επτά υποστρατήγων της Πυροσβεστικής οι οποίες έγιναν στα τέλη του περασμένου Γενάρη με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει προχωρήσει δικηγόρος από την Πάτρα, η οποία εκπροσωπεί ανώτατο αξιωματικό της Πυροσβεστικής. Όπως υποστηρίζει η δικηγόρος, οι προαγωγές επτά υποστρατήγων της Πυροσβεστικής ήταν «παράνομες» καθώς οι ανώτατοι αξιωματικοί που προήχθησαν «στερούνται τυπικών προϋποθέσεων». Κάτι που εγείρει σοβαρά ζητήματα αξιοκρατίας σε ότι αφορά τις προαγωγές και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αφήγημα της «αριστείας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα η δικηγόρος κατέθεσε «αίτηση θεραπείας» για λογαριασμό υποστρατήγου της Πυροσβεστικής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με την οποία ζητείται η «ακύρωση» των προαγωγών που αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και να συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην «αίτηση θεραπείας», οι υποστράτηγοι που προήχθησαν δεν «πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις προαγωγής» που ορίζει η σχετική νομοθεσία, καθώς «δεν έχουν καν συμπληρώσει τα δύο έτη πραγματικής εκτέλεσης καθηκόντων στο βαθμό του Αρχιπυράρχου» που απαιτείται.. Επομένως, όπως επισημαίνεται , οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί τέθηκαν «παρανόμως σε κρίση» και «κάλυψαν παρανόμως κενές οργανικές θέσεις».

Ο υπόδικος για τη Βαρυμπόμπη υποστράτηγος

Ένας από αυτούς που κατονομάζονται , είναι ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος ο οποίος κρίθηκε «διατηρητέος» και αναβαθμίστηκε σε διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αθηνών. Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, ο κ. Θεοφιλόπουλος «προήχθη παράνομα» στη θέση αυτή, «καθώς δεν είναι κάτοχος τουλάχιστον πτυχίου πανεπιστημίου».

Επιπλέον, όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, ο υποστράτηγος Θεοφιλόπουλος είναι υπόδικος για τη φονική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Μάλιστα μεταξύ των συγκατηγορουμένων του κ. Θεοφιλόπουλου είναι και ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Θεόδωρος Βάγιας, τον οποίο αναβάθμισε το ΚΥΣΕΑ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα τέλη Γενάρη.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά Βαρυμπόμπη: Αναβάθμισαν και δεύτερο υπόδικο αξιωματικό της Πυροσβεστικής – Όλο το κατηγορητήριο

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η ποινική εμπλοκή των δύο συγκεκριμένων αξιωματικών στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, καθώς οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί είχαν διωχτεί ποινικά με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος από το περασμένο καλοκαίρι.

Όλα όσα καταγγέλλονται εκτός από ζητήματα αξιοκρατίας, εγείρουν και επιχειρησιακά ζητήματα εν όψει και της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, το φετινό καλοκαίρι θα επιχειρήσουν σε ανώτατο επίπεδο αξιωματικοί που δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις του βαθμού τους». Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό: Στο «σκαμνί» ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter