Ο Δ. Κουτσούμπας πήγε στην κατάληψη του πανεπιστήμιου Columbia στις ΗΠΑ για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ο Δ. Κουτσούμπας πήγε στην κατάληψη του πανεπιστήμιου Columbia στις ΗΠΑ για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Στο πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν διώξεις και καταστολή, καθώς πραγματοποιούν κατάληψη ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα και στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Την ίδια ώρα σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ οι φοιτητές-τριες είναι σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεν μας εκπλήσσει, μας συναρπάζει. Θεωρούμε ότι έτσι προχωράει η ιστορία, έτσι θα κατορθώσουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ξεκινήσει μία άλλη κοινωνία, μια ζωή ευτυχισμένη χωρίς θανάτους αμάχων, χωρίς θανάτους παιδιών, χωρίς σφαγές συνανθρώπων μας».

Μάλιστα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε δημοσκοπήσεις και μετρήσεις που είδε και δείχνουν , όπως είπε, τεράστια άνοδο στη συμπαράσταση του αμερικάνικου λαού υπέρ της Παλαιστίνης σε σχέση με πριν μερικά χρόνια, για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη «και βεβαίως καταγγελία της δολοφονίας που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη φοιτητική εξέγερση που αγκαλιάζει ήδη δεκάδες πανεπιστήμια σε όλες τις ΗΠΑ και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους αλληλέγγυοι, επίσης, στην Ευρώπη.

Εξήγησε ότι βρίσκεται στο Columbia, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για λευτεριά στην Παλαιστίνη, «για να σταματήσει αυτός ο βάρβαρος, άδικος πόλεμος, η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού» ενώ σημείωσε ότι γίνονται και στην Ελλάδα διαδηλώσεις φοιτητικών συλλόγων έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία σε συμπαράσταση στους συμφοιτητές τους στη Νέα Υόρκη, «ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, για να καταστείλει αυτές τις δίκαιες κινητοποιήσεις».

Προέταξε το αίτημα να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνολικότερα, ειδικά στη Γάζα, στην Παλαιστίνη, να σταματήσει η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Επίσης, ανέδειξε τη σημασία του αγώνα για λευτεριά στην Παλαιστίνη, στα σύνορα του 1967, αναφέροντας ότι συντάσσεται με τα αιτήματα που βάζει η παλαιστινιακή κοινότητα, η παλαιστινιακή αρχή σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συζήτησαν τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Η Ελλάδα εκφράζεται από την κυβέρνησή της»

Νέο χτύπημα Σαμαρά σε Μητσοτάκη και Ντόρα για Κόσοβο και ελληνοτουρκικά: «Το ψήφισμα δεν εκφράζει την Ελλάδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter