Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συζήτησαν τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συζήτησαν τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις ΗΠΑ.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αναφορά και «στην πείρα της εκκλησίας στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει πλήρης διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και κοινότητες αντί ενορίες, σημειώνοντας πως αυτά θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα και στην περίπτωση της Ελλάδας».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε την ανάγκη να μην γίνεται εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος από κόμματα, ιδιαίτερα από αυτά με ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε και το κατειλημμένο από φοιτητές και καθηγητές Columbia, ένα από τα δεκάδες πανεπιστήμια που βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τις ΗΠΑ ζητώντας τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα και τη διακοπή των σχέσεων των πανεπιστημίων με το κράτος του Ισραήλ.

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις ΗΠΑ.

Ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη, ενώ σημείωσε πως οι αξίες της ειρήνης, της φιλίας των λαών, της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης, αποτελούν κοινές αξίες. Αναφορά έκανε και στην πείρα της εκκλησίας στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει πλήρης διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και κοινότητες αντί ενορίες, σημειώνοντας πως αυτά θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε «Από θέση αρχής το ΚΚΕ είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, χωρίς ο ένας να κάνει παρεμβάσεις στα “του οίκου” του άλλου», ενώ επεσήμανε την ανάγκη να μην γίνεται εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος από κόμματα, ιδιαίτερα από αυτά με ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις αλλά τώρα τελευταία και από ορισμένους του υποτιθέμενου “προοδευτικού χώρου”, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ καταγγέλλει τέτοια φαινόμενα. Επανέλαβε, ακόμη, την ανάγκη να στηριχτεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και ο πολιτισμός, ιδιαίτερα η ελληνική ομογένεια, που πλέον είναι 3ης και 4ης γενιάς, να γνωρίσει την ιστορία της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Η Ελλάδα εκφράζεται από την κυβέρνησή της»

Ακρίτα για Καλλιάνο: Ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα η δήλωση του βουλευτή ότι «εκλιπαρεί» υπουργό να… μεσολαβήσει

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά Προανακριτική για το μπάζωμα – «Τώρα θα δεχθείτε άρση ασυλίας κ. Τριαντόπουλε;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter