Βασίλης Κασσελάκης στο documentonews.gr: Αλίμονο σε όσους μένουν προσκολλημένοι σε ιδέες και αντιλήψεις του παρελθόντος

Βασίλης Κασσελάκης στο documentonews.gr: Αλίμονο σε όσους μένουν προσκολλημένοι σε ιδέες και αντιλήψεις του παρελθόντος

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταφέρει να μπει στην καρδιά του απλού κόσμου, γκρεμίζοντας τα στερεότυπα πολλών δεκαετιών» υποστηρίζει στο documentonews.gr, o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κασσελάκης.

«Θεωρώ υγιές το γεγονός ότι μεγάλωσα σε μία οικογένεια, η οποία στηρίζει τα μέλη της ακόμα και όταν υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις» τονίζει με αφορμή το γεγονός πως ο πατέρας του ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ.

Επίσης, σχολιάζει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου, το φλερτ της ΝΔ με την ακροδεξιά και καταθέτει τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις 9 Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ευθείες βολές στην κυβέρνηση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου… Αυτό σημαίνει πως δεν θεωρείτε τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη; 

Περιμένουμε το βούλευμα για να δούμε με ποιο σκεπτικό έγινε δεκτή η αίτηση του καταδικασμένου Μιχαλολιάκου. Η  αλήθεια είναι πως η απόφαση προκαλεί έκπληξη. Γιατί ο αρχηγός της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή ποτέ δεν έκανε καμία δήλωση μεταμέλειας και ουδέποτε έδειξε πως δεν είναι ικανός να τελέσει ξανά τις ίδιες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Η εισήγηση του εισαγγελέα νομίζω πως είναι ενδεικτική. Έχουμε εμπιστοσύνη στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Γιατί να επιθυμεί η ΝΔ προεκλογικά τη συμπόρευση με την ακροδεξιά, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που άπαντες προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους από το πολιτικό Κέντρο; 

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Καταρχάς, οι ακροδεξιές ιδεολογίες πηγάζουν ιστορικά από τις ανώτερες οικονομικές τάξεις οι οποίες βλέπουν τα συμφέροντα τους να απειλούνται, οπότε πολλές φορές οι κυβερνήσεις θα χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους ρητορικές για να εκμεταλλευτούν το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου, το οποίο εντείνεται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Εδώ μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση πανευρωπαϊκά, αναφορικά με την αγοραστική δύναμη.

Κατά δεύτερον, μια ισχυρή ακροδεξιά μπορεί να αποδυναμώσει μια κυβερνητική πλειοψηφία τραβώντας ψηφοφόρους, οπότε θα ήταν αφελής μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα προσπαθούσε να θωρακίζει τη δεξιά της πτέρυγα.

Τέλος, η διεύρυνση της βάσης των ψηφοφόρων, καθώς τα ποσοστά της ακροδεξιάς μπορεί να κρίνουν τη διαφορά από μια απλή εκλογική νίκη και μία εκλογική νίκη με τα ποσοστά που έχουν θέσει ως στόχο, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση θα επιβεβαιώσουν και θα αποτυπώσουν τη φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση.

Τι μπορεί να προσφέρει ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο; 

Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει μια ισχυρή σύγχρονη προοδευτική αριστερά, η οποία μπορεί να σώσει σήμερα την Ευρώπη από τον ίδιο της τον εαυτό. Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δεν είναι πλέον η ριζοσπαστική Αριστερά.

Όμως, οι δημοκρατικές αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε σήμερα στην Ευρώπη, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, η κοινωνική αλληλεγγύη, φαντάζουν ριζοσπαστικές σε ένα κόσμο που τείνει συνεχώς προς τον αυταρχισμό. Η Αριστερά οφείλει να αποτελέσει το παραγωγικό αντίβαρο εναντίον αυτής της εξάπλωσης.

Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει Βασίλη Κασσελάκη; 

Είμαι ένας άνθρωπος που άρχισε να αντιλαμβάνεται τον κόσμο, όταν η Ελλάδα ήταν βυθισμένη στην οικονομική κρίση. Η απόφασή μου να πολιτευτώ, εκπορεύεται από την ανάγκη να δώσω όραμα στους ανθρώπους της ηλικίας μου. Ο λόγος λοιπόν, που θα επιλέξει κάποιος να με στηρίξει είναι γιατί μπορώ να αφουγκραστώ τις ανάγκες και τις αγωνίες του για το μέλλον. Ζητώ την ψήφο τους δεσμευόμενος ότι θα δουλέψω με προσήλωση σκληρά για να λύσω προβλήματα. Γιατί αυτό είναι πολιτική. Στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα επόμενα χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την αγροτική πολιτική, την ευρωπαϊκή άμυνα και εξωτερική πολιτική, την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, την τεχνητή νοημοσύνη και θα πρέπει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είμαστε παρόντες στις διαπραγματεύσεις.

Τι απαντάτε σε εκείνους που σας κατηγορούν ότι πριν λίγους μήνες στηρίζατε τη ΝΔ και πως κάνατε «κωλοτούμπα»; Είναι κάτι που κυκλοφορεί πολύ στα social media…

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με ανησυχίες, που θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς. Ποτέ δεν έκρυψα τις οικογενειακές μου καταβολές. Εντούτοις, η οικογένεια μου δεν πρόδωσε ποτέ τις αρχές και τις αξίες της, πορευόμενη πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στη διαφορετική πολιτική άποψη.

Αλίμονο στους ανθρώπους που μένουν προσκολλημένοι σε ιδέες και αντιλήψεις του παρελθόντος, οι οποίες δεν εκφράζουν πια την κοινωνία, η οποία προχωρά.

Θεωρώ υγιές το γεγονός ότι μεγάλωσα σε μία οικογένεια, η οποία στηρίζει τα μέλη της ακόμα και όταν υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις. Αν μη τι άλλο αποδεικνύουμε ότι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης δεν είναι αφηρημένες έννοιες.

Πώς κρίνετε την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής;

Ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης έχει φέρει ένα νέο μοντέλο ηγεσίας. Η πορεία του ως τώρα κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων απόλυτα επιτυχημένη, καθώς έχει κατορθώσει να σταθεροποιήσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να τον οδηγήσει σε μία ανοδική πορεία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Όσον αφορά στην παρουσία του στην κοινωνία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια άμεση και προσωπική σχέση με τον πολίτη, τον οποίο ακούει και δουλεύει ακούραστα για την επίλυση των προβλημάτων του. Έχει καταφέρει να μπει στην καρδιά του απλού κόσμου, γκρεμίζοντας τα στερεότυπα πολλών δεκαετιών.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανής απειλή 12 γερουσιαστών των ΗΠΑ κατά Εισαγγελέα ΔΠΔ και της οικογένειάς του για να μην κινηθεί κατά Νετανιάχου (Έγγραφο)

Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα στη Ράφα – Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

Νέα νύχτα τρόμου στη Ράφα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί με 5 νεκρούς – «Θα ήταν καταστροφική μία χερσαία εισβολή»

Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς αποκαθήλωση Ανδρουλάκη

Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ και λεωφορεία την Τρίτη του Πάσχα

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Πού θα αγγίξει τους 30 βαθμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter