Politico-Μάλτα: Ο πρώην πρωθυπουργός Μουσκάτ κατηγορείται για το σκάνδαλο πώλησης νοσοκομείων σε ιδιώτες

Politico-Μάλτα: Ο πρώην πρωθυπουργός Μουσκάτ κατηγορείται για το σκάνδαλο πώλησης νοσοκομείων σε ιδιώτες
Muscat

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ, πρώην πρωθυπουργός της Μάλτας, αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες σε σχέση με μια αμφιλεγόμενη συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση τριών κρατικών νοσοκομείων.

Ο Μουσκάτ – πρώην ευρωβουλευτής που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2013 έως το 2020 – ο πρώην προσωπάρχης του Keith Schembri και ο πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου Konrad Mizzi είναι μεταξύ των 19 ατόμων που κατηγορούνται μετά από πολυετή έρευνα σχετικά με τη φερόμενη διαφθορά κατά την πώληση των τριών νοσοκομείων στον όμιλο Vitals Global Healthcare το 2016.

Οι τρεις δεν έχουν συλληφθεί, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η ακριβής φύση των κατηγοριών δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή.

Οι Times της Μάλτας ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι ο Chris Fearne, ο υπουργός κονδυλίων της ΕΕ της Μάλτας, ο οποίος θεωρείται ισχυρός υποψήφιος για τον ρόλο του επόμενου Ευρωπαίου Επιτρόπου της χώρας, είναι επίσης πιθανό να κατηγορηθεί σε σχέση με τη συμφωνία για τα νοσοκομεία. Μέχρι νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, αυτό δεν είχε συμβεί.

Ο Fearne έγραψε στο Facebook ότι “δεν είχε παραβιάσει ποτέ κανέναν νόμο ή την υπουργική δεοντολογία”.

Στα τέλη του 2021 οι Times of Malta ανέφεραν ότι ο Μουσκάτ είχε λάβει 60.000 ευρώ από την Accutor AG, μια ελβετική εταιρεία που συνδέεται με τον αμερικανικό όμιλο Steward Health Care, ο οποίος ανέλαβε τη σύμβαση για τα νοσοκομεία από την Vitals Global Healthcare το 2018. Ο Μουσκάτ έχει πάντα αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση.

Σε ανάρτησή του στο Facebook τη Δευτέρα, ο Μουσκάτ ανέφερε: “Αυτό δεν είναι πλέον απλώς μια πολιτική βεντέτα, αλλά έχει μετατραπεί σε ντροπή και έκτρωμα, όπου οι ζωές δεκάδων ανθρώπων πετιούνται σε μια γραφειοκρατική χωματερή για χρόνια για την εξυπηρέτηση ορισμένων”.

Και πρόσθεσε: “Όλοι όσοι αμαυρώθηκαν με αυτή την αδικία ή ένιψαν τα χέρια τους από την προσπάθεια να τη διορθώσουν, θα κριθούν με τον πιο σκληρό τρόπο από τον λαό άμεσα, από τη δικαιοσύνη στο πέρασμα των χρόνων και από την ιστορία για πάντα. Είμαι έτοιμος για τη μάχη ενάντια σε όσους θέλουν να εκδικηθούν τους Μαλτέζους”.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την κατηγορία μιλά για «ντροπή και βδελυγμία».

Ο Muscat παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνη Καρουάνα Γκαλίζια, η οποία σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 μετά από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της.

Πηγή: Politico-Malta’s ex-PM Muscat charged in connection with hospital sell-off scandal

Διαβάστε επίσης:


Ρωσία: Η 5η στέψη του Πούτιν με τη Δύση «διχασμένη»


Πρωτοφανής απειλή 12 γερουσιαστών των ΗΠΑ κατά Εισαγγελέα ΔΠΔ και της οικογένειάς του για να μην κινηθεί κατά Νετανιάχου (Έγγραφο)


Φράουλες και αίμα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ


Στη Ρωσία ο πρόεδρος της Κούβας – Η ατζέντα της συνάντησης με τον Πούτιν


Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα στη Ράφα – Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο


Νέα νύχτα τρόμου στη Ράφα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί με 5 νεκρούς – «Θα ήταν καταστροφική μία χερσαία εισβολή»


 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter