Βερολίνο: Προσφέρουν δωρεάν τη βίλα του Γκέμπελς και δεν την θέλει κανείς (Photos)

Βερολίνο: Προσφέρουν δωρεάν τη βίλα του Γκέμπελς και δεν την θέλει κανείς (Photos)

Κανείς εδώ και περίπου 35 χρόνια δεν έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αποκτήσει την βίλα του Τζόζεφ Γκέμπελς, και να απαλλάξει το κρατικό ταμείο από τα έσοδα της συντήρησής του μίας και έχει περάσει στην ιδιοκτησία του κρατιδίου του Βερολίνου.

Όπως γράφει ο Guardian, είναι τέτοια η… απελπισία της τοπικής κυβέρνησης που o Yπουργός Οικονομικών Στέφαν Εβερς προσφέρει πλέον όλη την έκταση (42 στρεμμάτων) σε όποιον ενδιαφέρεται απολύτως δωρεάν! «Εαν δεν καταφέρουμε να βρούμε αγοραστή, δεν μάς απομένει πια καμία λύση παρά η κατεδάφιση» τόνισε επίσης ο Εβερς.

Ο Γκέμπελς, διαβόητος Υπουργός Προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ, έχτισε την… καταραμένη βίλα το 1939 σε μία δασώδη έκταση κοντά στη λίμνη Βogensee κοντά στην πόλη Wandlitz, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου. Εκεί φιλοξένησε ναζί ηγέτες, καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες της εποχής σε μία εμφανή προσπάθεια για δημόσιες σχέσεις, ενώ φημολογείται ότι αποτελούσε ερωτική φωλιά για παράνομες σχέσεις.

Μετά τον πόλεμο και τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας, και αφού ο Γκέμπελς αυτοκτόνησε μαζί με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά του σε καταφύγιο του Χίτλερ, η βίλα χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο και εν συνεχεία δόθηκε προς χρήση στη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας.

Μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990, πέρασε στην ιδιοκτησία του κρατιδίου του Βερολίνου που πια δεν ξέρει τι να την κάνει. Από τότε ο χώρος έχει γίνει πόλος έλξης για τους ημερήσιους εκδρομείς, οι οποίοι μπορούν να διαλέξουν το δρόμο τους μέσα από τους κατάφυτους χώρους και να κοιτάξουν μέσα από τα παράθυρα της βίλας από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο Κολούμπια ακυρώνει τη μεγάλη τελετή απονομής τίτλων σπουδών

ΗΠΑ: Χάος στο πανεπιστήμιο UCLA – Νέα αστυνομική επιχείρηση κατά διαδηλωτών, δεκάδες συλλήψεις (Photos – Videos)

ΗΠΑ: Χαρούμενος ο Τραμπ που είδε τους αστυνομικούς να μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Η Γάζα το νέο Βιετνάμ για τους Αμερικανούς φοιτητές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter