Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Η Ελλάδα εκφράζεται από την κυβέρνησή της»

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Η Ελλάδα εκφράζεται από την κυβέρνησή της»

Σαφείς αποστάσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη, πήρε για άλλη μία φορά ο Γιώργος Γεραπετρίτης, για την εισήγηση της να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα βουλευτικής ανεξαρτησίας. Η Ελλάδα όμως εκφράζεται από την κυβέρνησή της».

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις. Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Όπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση Κοσόβου για ένταξη του στο συμβούλιο ασφάλειας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Ακρίτα για Καλλιάνο: Ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα η δήλωση του βουλευτή ότι «εκλιπαρεί» υπουργό να… μεσολαβήσει

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά Προανακριτική για το μπάζωμα – «Τώρα θα δεχθείτε άρση ασυλίας κ. Τριαντόπουλε;»

Καρφιά Σαμαρά στον Μητσοτάκη για την αγροτική πολιτική: «Κάναμε συμμέτοχο στο πιάτο μας την Τουρκία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter