Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό του Γουέμπλεϊ η Ντόρτμουντ, απέκλεισε με δύο νίκες την Παρί που είχε τέσσερα δοκάρια!

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό του Γουέμπλεϊ η Ντόρτμουντ, απέκλεισε με δύο νίκες την Παρί που είχε τέσσερα δοκάρια!
AP Photo/Frank Augstein

Το πρώτο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ σφράγισε η Ντόρτμουντ επικρατώντας στο Παρίσι με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν. Η Γερμανική ομάδα ζευγάρωσε τις νίκες της στο Παρκ ντε Πρενς (είχε νικήσει 1-0 και στο πρώτο ματς), ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι, καθώς είχαν τέσσερα δοκάρια, όλα στην ίδια εστία! Η Ντόρτμουντ στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ευρωπαϊκού clasico, της Ρεάλ με την Μπάγερν, που αγωνίζονται την Τετάρτη στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, έπειτα από το 2-2 της Γερμανίας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ξεκίνημα και ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, όμως οι Βεστφαλοί είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Στο 7’ ο Εμπαμπέ απείλησε, αλλά ο Κόμπελ ήταν στη σωστή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 13’ ο Ράμος δεν βρήκε στόχο και στο 31’ δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε ο Ντεμπελέ.

Η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά στο γκολ στην πρώτη οργανωμένη της επίθεση με τον Ντοναρούμα να αποκρούει το πλασέ του Αντεγιέμι. Μεγάλη επέμβαση από τον Ιταλό γκολκίπερ.

Η Παρί στάθηκε άτυχη, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, καθώς είχε δοκάρι. Στο 47’ ο Εμπαμπέ γέμισε, ο Μαρκίνιος έκανε άτσαλη προβολή και στη συνέχεια ο Ζαΐρ-Εμερί δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σημαδεύοντας το δοκάρι.

Γκολ

Το σκορ άνοιξε στο 50’ με καρφωτή κεφαλιά του αμαρκάριστου Χούμελς (0-1), μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπραντ. Πλέον, οι Παριζιάνοι ήθελαν τρία γκολ για να έπαιρναν την πρόκριση στον τελικό.

Στο 60’ ο Ράμος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ήταν άστοχος και στο επόμενο λεπτό η Παρί είχε δεύτερο δοκάρι με τον Μέντες.

Τέσσερα δοκάρια!

Στο 80’ ο Εμπαμπέ πάτησε περιοχή, αλλά ο Κόμπελ τον νίκησε. Στο 86’ η Παρί είχε και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Εμπαμπέ. Η τύχη της είχε γυρίσει την πλάτη, αφού στο 88’ είχε και τέταρτο δοκάρι. Ο Βιτίνια έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (76’ Κανγκ-Ιν Λι), Βιτίνια, Ρουίθ (64’ Ασένσιο), Ντεμπελέ, Ράμος (64’ Μπαρκολά), Εμπαπέ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τζαν, Σάντσο (67’ Ζίλε), Μπραντ (84’ Ενμέτσα), Αντεγιέμι (56’ Ρόις), Φίλκρουγκ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter