Super League: Μπρα ντε φερ με διαιτητή… τον Χίτσκοκ – Φινάλε θρίλερ για τον τίτλο και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Super League: Μπρα ντε φερ με διαιτητή… τον Χίτσκοκ –  Φινάλε θρίλερ για τον τίτλο και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών με τις συνεχόμενες αλλαγές στην κορυφή θα κριθεί σήμερα στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1.

Ο ΠΑΟΚ έχει αβαντάζ δύο βαθμών από την ΑΕΚ (77β. με 75β.), η οποία υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, και για να στρογγυλοκαθίσει ο «δικέφαλος του βορρά» στον θρόνο του πρωταθλητή πρέπει να νικήσει στο «Κλ. Βικελίδης» τον Αρη. Δύσκολη αποστολή αλλά οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν στην τελική ευθεία του μαραθωνίου με… σπασμένα φρένα, επικρατώντας διαδοχικά της ΑΕΚ (3-2), του Ολυμπιακού (2-0) και του Παναθηναϊκού (4-1). Η Ενωση κλείνει τη σεζόν φιλοξενώντας στην OPAP Arena τη Λαμία, ωστόσο για να εξελιχθεί το ματς σε φιέστα θα πρέπει ο Αρης να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ.

Παρά την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα εξελίχθηκε σε απίστευτο θρίλερ για γερά νεύρα με το μπρα ντε φερ των Big 4 και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων από την εκκίνησή του στις 18 Αυγούστου μέχρι και την τελευταία του αγωνιστική. Κι αυτό είναι μια νίκη του κανονικού ποδοσφαίρου και των πραγματικών πρωταγωνιστών του που είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές τους.

Οπως και την περσινή σεζόν, έτσι και στη φετινή ο Ολυμπιακός θα είναι πιθανότατα ο ρυθμιστής του τίτλου. Την περασμένη χρονιά στην 9η αγωνιστική των πλέι οφ νίκησε
στο Φάληρο τον Παναθηναϊκό 1-0 και στην ουσία πρόσφερε στο πιάτο τον τίτλο στην ΑΕΚ. Φέτος στην 9η αγωνιστική «εκτέλεσε» την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έστρωσε το κόκκινο χαλί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η ομορφιά του δημοφιλέστερου αθλήματος που γοητεύει και δεν δηλητηριάζει τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, που απολαμβάνουν και πάλι τα ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακα.

Η μάχη για την τρίτη θέση

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας στο μυαλό τους τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους, τον τελικό του Conference League όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα, βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 73 βαθμούς και τους ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 71. Οι «αιώνιοι» διεκδικούν την τρίτη θέση για να είναι σίγουροι ότι θα αγωνιστούν και την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όλα θα κριθούν στο σημερινό τους ντέρμπι στη Λεωφόρο. Η τέταρτη θέση μπορεί να μην οδηγήσει στην Ευρώπη αν ο Αρης νικήσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό και κατακτήσει το Κύπελλο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου. Οι άλλες δύο ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της ΣΛ 1 θα αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό του Conference League, στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Η ομάδα που θα σηκώσει το να αποφύγει τον πρώτο προκριματικό γύρο (11-18 Ιουλίου) και να μπει απευθείας στον δεύτερο (25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου).

Και πέμπτη ομάδα

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League, τότε θα έχει εξασφαλισμένη θέση στο League Stage του Europa League της σεζόν 2024-25.

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά ύστερα από μία δεκαετία δεν θα έχει καλοκαιρινά προκριματικά και οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις θα αρχίσουν στις 25-26 Σεπτεμβρίου!

Εάν ο Αρης στεφθεί κυπελλούχος, τότε θα πάρει τη θέση του τέταρτου των πλέι οφ της ΣΛ 1, ο οποίος θα μείνει και εκτός Ευρώπης. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος: στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερματίσει τέταρτος, ο Παναθηναϊκός τρίτος και ο Αρης πάρει το Κύπελλο, τότε η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» κατακτήσουν το Conference League στον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena. Είναι αυτό που λέμε ότι μέσα από το αγκάθι βγαίνει  ρόδο…

Σανίδα σωτηρίας ο Κόντης μετά το τέλος του Τερίμ

Και μέσα σε όλο τον χαμό ο Γ. Αλαφούζος… ξεπέρασε τον εαυτό του! Απέλυσε τον Φατίχ Τερίμ (φωτό κάτω) και προσέλαβε τον Χρήστο Κόντη για δύο παιχνίδια! Και τι παιχνίδια! Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει την τρίτη θέση της ΣΛ1 και τον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη. Αν αυτά τα δύο ματς στραβώσουν για τους «πράσινους», τότε κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης. Ο μίστερ Σκάι είχε συμφωνήσει με τον Τούρκο προπονητή ανήμερα τα Χριστούγεννα, απομακρύνοντας τον επιτυχημένο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρότι το «τριφύλλι» ήταν σε πορεία πρωταθλητισμού. Μια αλλοπρόσαλλη απόφαση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και ελήφθη επειδή ο Τερίμ υποσχέθηκε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα «πέταξε» και φέτος για τον Παναθηναϊκό και ο Αλαφούζος έκρινε πως πρέπει να αντικαταστήσει τον 70χρονο προπονητή με τον Χρ. Κόντη που ήταν βοηθός του Γιοβάνοβιτς και κράτησε τον Βόλο στη ΣΛ1. Και κάπου εδώ η επιστήμη της (ποδοσφαιρικής) λογικής σηκώνει ψηλά τα χέρια…

Διαβάστε επίσης 

Ευαγγελισμός: Προκλητικός Γεωργιάδης για τους VIP του Conference League: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα 

Οι μισθωτοί έχασαν €10 δισ. με πρωθυπουργό Μητσοτάκη  

Γιατροί για VIP στον «Ευαγγελισμό»: To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας (Video)

Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Πλημμύρες Θεσσαλία: Αγρότες μηνύουν Αγοραστό, Κικίλια και Τριαντόπουλο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου – Φριντζήλα: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter