ΗΠΑ και ΟΗΕ θεωρούν «απαράδεκτο» το κλείσιμο από το Ισραήλ των σημείων εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

ΗΠΑ και ΟΗΕ θεωρούν «απαράδεκτο» το κλείσιμο από το Ισραήλ των σημείων εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
AP Photo/Ismael Abu Dayyah

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν «απαράδεκτο» το κλείσιμο από το Ισραήλ δύο σημαντικών σημείων εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αυτών της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Τα κλειστά σημεία διέλευσης πρέπει να ανοίξουν ξανά, είναι απαράδεκτο να είναι κλειστά», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιερ. Το σημείο εισόδου του Κερέμ Σαλόμ αναμένεται ν’ ανοίξει ξανά αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με ενημέρωση που πήραν οι ΗΠΑ.

Ο ΟΗΕ και άλλες διεθνείς υπηρεσίες αρωγής δήλωσαν ότι το κλείσιμο των δύο σημείων διέλευσης προς τον νότο της Γάζας, τη Ράφα και το ελεγχόμενο από το Ισραήλ Κερέμ Σαλόμ, έχει ουσιαστικά αποκόψει τον παλαιστινιακό θύλακα από την εξωτερική βοήθεια και ελάχιστες προμήθειες υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής έκτακτης ανάγκης για την ανατολική Μεσόγειο για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λέει ότι ο αντίκτυπος της διάβασης της Ράφα, που έχει κλείσει τώρα «κάνει μια καταστροφική, καταστροφική κατάσταση πολύ χειρότερη».

Η βοήθεια έχει ήδη «υστερήσει αρκετά από αυτό που απαιτείται» τους τελευταίους μήνες και τα τρόφιμα, τα απαραίτητα αποθέματα νερού και ο εξοπλισμός αποχέτευσης «είναι πλέον πολύ λιγότερο προσβάσιμα στον λαό της Γάζας», είπε ο Μπρέναν.

«Σήμερα, περιμέναμε να εκκενώσουμε 140 ασθενείς, αλλά τώρα που η γραμμή ζωής είναι κλειστή για τους ασθενείς», είπε, σημειώνοντας ότι η μετακίνηση του ανθρωπιστικού προσωπικού έχει επίσης σταματήσει.

Διαβάστε επίσης:

Ιορδανία: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθύνονταν στη Γάζα

Γάζα: Αντιφατικά μηνύματα από το Ισραήλ για τη Ράφα – Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο – Αρνητικός ο Νετανιάχου

Eurovision: Με παλαιστινιακό μαντήλι στο χέρι τραγούδησε ο Eric Saade

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter