Καρφιά Σαμαρά στον Μητσοτάκη για την αγροτική πολιτική: «Κάναμε συμμέτοχο στο πιάτο μας την Τουρκία»

Καρφιά Σαμαρά στον Μητσοτάκη για την αγροτική πολιτική: «Κάναμε συμμέτοχο στο πιάτο μας την Τουρκία»

«Είναι καιρός να αφήσουμε τις βολικές δικαιολογίες ότι για όλα μας φταίει η ΚΑΠ», είπε ο Αντώνης Σαμαράς εκτοξεύοντας… πλάγιες βολές εναντίον της κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική.

«Το αγροτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί απλά με αριθμούς και αφ’ υψηλού» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Συνέδριο «Γαία Επιχειρείν» στην Καλαμάτα, και υπογράμμισε ότι «τα επισημαίνω εδώ και 2,5 χρόνια συνεχώς. Πριν από ένα χρόνο, παραμονές των εκλογών, στεκόμουν λίγα μέτρα μακριά από εδώ. Κοιτούσα – όπως πάντα – τους πολίτες στα μάτια».

Εφερε παραδείγματα από το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο ενόψει των ευρωεκλογών: »Εδώ οι Έλληνες για πρώτη φορά προτάσσουν την ασφάλεια των τροφίμων και η γεωργία με 36%. Όταν οι πολίτες μας δείχνουν τον δρόμο, δεν μπορεί να λέμε πως τα προβλήματά τους και οι ανάγκες τους δεν είναι το δικό μας μονοπάτι».

Ακόμη είπε ότι «δεν μπορούμε στον βωμό του εξισορροπισμού, τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα να μην τα αναδεικνύουμε, να μην τα προστατεύουμε».

Τα «καρφιά» του Σαμαρά, πότε προς την κυβέρνηση και πότε προς την Ευρωπαϊκή Ενωση υπήρχαν διάχυτα στην ομιλία. Σχετικά με τη διατροφική ασφάλεια είπε ότι «στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις εισαγωγές μας, ενώ κάναμε συμμέτοχο στο… πιάτο μας την Τουρκία, από την οποία το 2023 εισήχθησαν 51 χιλ. τόνοι φρούτα και λαχανικά».

Μιλώντας συνολικά για την ΕΕ είπε ότι «οι εισαγωγές από την Τουρκία και την Αίγυπτο είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε δημητριακά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, ελιές και ελαιόλαδο. Οι δε ποιοτικές προδιαγραφές σε Τουρκία και Αίγυπτο δεν σχετίζονται με αυτές της ΕΕ και της ΚΑΠ… Παραλογισμός; Ιδεοληπτικές εμμονές; Σύγχυση; Έλλειψη οράματος; Έλλειψη ηγεσίας; Όλα αυτά μαζί;»

Εξαπέλυσε πυρά και κατά της ηγεσίας της ΕΕ λέγοντας ότι «στην Ευρώπη έχουν μπερδέψει τις κρίσεις με τις λύσεις και έχουν καταφανέστατα αποτύχει στις προβλέψεις». Συνέχισε λέγοντας «για παράδειγμα, βλέπουμε την ηγεσία της ΕΕ να δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά να μην διαθέτει πόρους για τους αγρότες»

Διαβάστε επίσης:

Άδωνης κατά Βελόπουλου: «Θεωρεί τον εαυτό του Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη» (Video)

Κυνικός Φλωρίδης: «Με το κράτος δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει…» (Video)

Κασσελάκης για ναυτική περιοδεία: «Αν δώσει παράσταση ο Λιγνάδης στην άγονη γραμμή, μπορεί να έρθει ο πρωθυπουργός…» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter