Αθωώθηκε ο Χάρης Μαντζουρίδης

Αθωώθηκε ο Χάρης Μαντζουρίδης

Αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Χάρης Μαντζουρίδης, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2022 έξω από το σπίτι του στα Ιλίσια, αφού κατονομάστηκε ξαφνικά ως δράστης -ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία- μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με μία ληστεία που τελέστηκε το 2018.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε, αφορά ένοπλη ληστεία, σε βάρος υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας οι οποίοι μετέφεραν εξερχόμενοι από μεγάλη αλυσίδα super market, το ειδικό κυτίο μεταφοράς χρημάτων το οποίο περιείχε 49.750€.

Το μόνο «στοιχείο» που τον συνέδεε με την υπόθεση ήταν και σε αυτή την περίπτωση ένα μείγμα DNA, το οποίο βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου. Κανένας μάρτυρας δεν εισέφερε τίποτα στη δικαστική διαδικασία, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αξιωματικό της ΕΛΑΣ. που κατέθεσε, παραδέχτηκε ότι και στο παρελθόν είχαν εσφαλμένα στοχοποιήσει τον Χ. Μαντζουρίδη σχετικά με τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης το 2013.

Ο Χάρης Μαντζουρίδης έμεινε προφυλακισμένος για 15 ολόκληρους μήνες, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η ψυχική του υγεία και κατ’ επέκταση την νοσηλεία του για δύο μήνες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί και κατόπιν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο πλαίσιο παραληρητικού επεισοδίου.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του, έγινε με ιδιαίτερη αγριότητα και όπως είχε καταγγείλει τότε η σύντροφός του, οι αστυνομικοί τον έπνιγαν μπροστά στα μάτια του παιδιού τους, ενώ την ίδια ώρα προκειμένου να κατευνάσουν το πλήθος που είχε βγει στη γειτονιά και διαμαρτυρόταν για την κατάσταση, διέδιδαν ψευδώς πως ο Χ. Μαντζουρίδης διώκεται για ασέλγεια σε ανήλικο.

«Η σημερινή αθώωση του Χάρη Μαντζουρίδη αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο και τον αγώνα που έδωσε αυτούς τους 15 μήνες της άδικης κράτησής του για μία ληστεία που δεν έκανε ποτέ», σημειώνει μιλώντας στο Documento ο Γιώργος Κακαρνιάς, ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης και προσθέτει:

«Ένας άνθρωπος που απήχθη βίαια έξω από το σπίτι του και φορτώθηκε με μία δικογραφία βασισμένη σε ανώνυμο τηλεφώνημα και μείγμα DNA, που διώχθηκε πειθαρχικά διότι δήθεν ενορχήστρωσε αυτοτραυματισμό και απόπειρα αυτοκτονίας, που βίωσε απίστευτη ψυχολογική πίεση, που στερήθηκε την οικογένειά του άδικα, από σήμερα είναι ελεύθερος. Η αθώωσή του ανοίγει πλέον τον δρόμο για την αναζήτηση ευθυνών για όλα όσα υπέστη τους 15 αυτούς μήνες».

Διαβάστε επίσης: Πειθαρχικό γιατί… αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει – Η απάνθρωπη και εκδικητική συμπεριφορά σε βάρος του κρατούμενου Χάρη Μαντζουρίδη

Καταγγελίες για βίαιη προσαγωγή του Χ.Μ.: «Τον έπνιγαν μπροστά στο παιδί μας» – Τα παράδοξα της δικογραφίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter