Ατζέντα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό την πίεση αγροτών και φοιτητών

Ατζέντα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό την πίεση αγροτών και φοιτητών

Παραμένει υπό καθεστώς αυξημένης πίεσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η συνέχιση των αγροτικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων δημιουργεί τις κοινωνικές προϋποθέσεις, ώστε να υπάρξει μεγάλη πολιτική φθορά. 

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνδυασμό με την ακρίβεια που θερίζει την κοινωνία και αποτυπώνεται στην τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών σε κάθε δημοσκόπηση, το Μαξίμου προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα, δια της επιβολής  του «νόμου και της τάξης». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού που συνέκρινε τους φοιτητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις με ληστές. 

Μητσοτάκης: Παρομοίασε τους φοιτητές με «ληστές»

Χαρακτηριστικά, ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι  «η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη».

Ταυτόχρονα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε για τον αγώνα των αγροτών ότι  «όσο σοβαρά κι αν είναι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας».

Μόνο, που οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους, διότι όπως λένε η κυβέρνηση δεν τους άκουγε, πριν να κάνουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τριγμοί από τη συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν πολλές διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης για να χαρτογραφήσουν το βάθος των κινητοποιήσεων των αγροτών, καθώς τις πρώτες μέρες που οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους στη Θεσσαλία και σε άλλες πόλεις, υπήρχε μεγάλη αλαζονεία από κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα, ακόμη και μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Μητσοτάκη, όπου έγιναν «επικοινωνιακές» εξαγγελίες, οι αγρότες όχι μόνο δεν αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα τους, αλλά αντιθέτως τον οξύνουν.

Δείγματα μεγάλης αλαζονείας από κυβερνητικά στελέχη

 Η κυβέρνηση που έχει μάθει κατά κύριο λόγο να κινείται σε ένα  πέπλο επικοινωνιακής προστασίας, τώρα που έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πολιτικών της, επιδεικνύει δείγματα μεγάλης αλαζονείας.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε πει ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι «υποκινούμενες», προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι αντιδράσεις κατά των δηλώσεων του Λευτέρη Αυγενάκη, ήρθαν όμως και από γαλάζιους βουλευτές, οι οποίοι δέχονται μεγάλη πίεση στις περιφέρειές τους. Μη ξεχνάμε ότι οι αγρότες τις τελευταίες εκλογές στήριξαν σε μεγάλο βαθμό τη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακόπουλος: «Οι εύκολοι αφορισμοί είναι αστείοι»

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανέφερε ότι «ο αναβρασμός που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον αγροτικό κόσμο, μετά τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, καταδεικνύει ότι οι εύκολοι αφορισμοί για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών του κάμπου είναι αστείοι και τους εξοργίζουν ακόμη περισσότερο». 

«Το αρκετά κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας»

Ενδεικτικό της έντασης αποτελεί ο διάλογος μεταξύ ενός αγρότη με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο Open.

 Όταν ο αγρότης ζητούσε να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, μη μπορώντας να απαντήσει επαρκώς, είπε στον αγρότη, ότι πολλές αρμοδιότητες είναι άλλου υπουργού. Τι πάει να πει είναι άλλου υπουργού; Οι υπουργοί πρέπει να συνεργάζονται», του απάντησε ο Χρήστος Σιδερόπουλος αγρότης από τη Λάρισα με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αναφέρει με αλαζονικό ύφος «ήρεμα τώρα. Ήρεμα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τη δουλειά μας. Μην κάνετε και υποδείξεις. Αρκετά. Μέχρι εδώ. Πάμε».

Ο αγρότης ανταπάντησε στον κ. Αυγενάκη ότι «το αρκετά κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας».

Διαβάστε επίσης: Ρεσιτάλ αλαζονείας Παύλου Μαρινάκη με απειλές ενάντια σε αγρότες και φοιτητές (Video)

Αγρότες: Έξω φρενών με τον προκλητικό Αυγενάκη: «Το ‘αρκετά’ κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας» (Video)

Αγρότες: Νέα μπλόκα και δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στις επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter