Audi TT 20 years, με ισχυρότερους κινητήρες και καλύτερες επιδόσεις

Audi TT 20 years, με ισχυρότερους κινητήρες και καλύτερες επιδόσεις

Θέλοντας να τιμήσει το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του ΤΤ, η Audi παρουσιάζει την ειδική έκδοση TT 20 years, που θα παραχθεί σε μόλις 999 αντίτυπα.

Είκοσι χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ΤΤ, η γερμανική εταιρεία ενισχύει τον χαρακτήρα του υπάρχοντος μοντέλου με διάφορα χαρακτηριστικά, όπως είναι οι ισχυρότεροι κινητήρες, το εμπλουτισμένο εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και διάφορα άλλα εξαρτήματα και σχεδίαση που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Audi TT 20 years: εσωτερικά

Εντός, τα καθίσματα, οι ταπετσαρίες των θυρών και η κονσόλα, έχουν υποδεχτεί το δέρμα Nappa σε απόχρωση καφέ moccasin, τη στιγμή που το εσωτερικό εμπλουτίζεται με δερμάτινες ρίγες και αντιθετικές ραφές Panuka. Ο μοναδικός σειριακός αριθμός και τα λογότυπα «TT 20 years» στο τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων ενισχύουν την αίσθησή του.

Audi TT 20 years: εξωτερικά

Αναφορικά με τα βασικά χαρακτηριστικά του εξωτερικού, ξεχωρίζουν οι 19 ιντσών τροχοί από αλουμίνιο σε μεταλλικό γκρι, οι ειδικά σχεδιασμένες απολήξεις της εξάτμισης, τα Matrix OLED πίσω φώτα και το έμβλημα της Audi στα μαρσπιέ. Οι αποχρώσεις είναι δύο, arrow gray και nano gray, με το μοντέλο να παράγεται τόσο στην εκδοχή Coupe όσο και στη Roadster.

Ο σχεδιασμός μπορεί να χαρακτηριστεί προοδευτικός και «επιθετικός». Ξεχωρίζουν, η γρίλια, αλλά και οι εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω μέρος, οι οριζόντιες γραμμές δίνουν την αίσθηση του πλάτους. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED ή Matrix LED, συμπεριλαμβανομένων των προοδευτικών φλας.

Προαιρετικό είναι το πακέτο S line, που τονίζει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου στο εμπρός τμήμα του, στα μαρσπιέ και πίσω. Τα καθίσματα είναι S, ενώ το αυτοκίνητο χαμηλώνει κατά 10mm. Οι τρεις νέες αποχρώσεις είναι οι cosmos blue, pulse orange και turbo blue, ενώ στην καμπίνα, ξεχωρίζουν τα πλαίσια του εξαερισμού, που διατίθενται σε χρωματισμούς satin orange και turbo blue.

Audi TT 20 years: κινητήρες

Οι κινητήρες που εφοδιάζουν την έκδοση TT 20 years είναι άμεσου ψεκασμού, ισχυρότεροι από τους προηγούμενους, με τον 40 TFSI να αποδίδει 197 ίππους και τον 45 TFSI, 245. Διαθέτουν φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων, ενώ το νέο 7τάχυτο κιβώτιο S tronic βοηθά το όχημα να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από τις «μικρές» σχέσεις. Ως εκ τούτου, ο κινητήρας 40 TFSI επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 6,6δλ, ενώ ο 45 TFSI σε 5,9. Ο τελευταίος προσφέρεται προαιρετικά με το σύστημα 4κίνησης quattro για καλύτερο χειρισμό και πρόσφυση.

Audi TT 20 years: συστήματα

Το αυτοκίνητο διαθέτει από εκεί και πέρα στον βασικό του εξοπλισμό το σύστημα Audi drive select driving dynamics, με το οποίο ο οδηγός ελέγχει το σύστημα ψυχαγωγίας και τις φωνητικές εντολές, μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού. Η οθόνη του virtual cockpit διατίθεται σε δύο διαφορετικά μοτίβα και όλες οι εκδόσεις από εκεί και πέρα, δίνουν τη δυνατότητα διασύνδεσης του smartphone μέσω θυρών USB ή Bluetooth.

Οι τιμές για το TT Coupe ξεκινούν από τις €35.900 και του Roadster από τις €38.300. Η έκδοση TT 20 years 45 TFSI quattro ξεκινά από τις €51.740.

Οι παραδόσεις αρχίζουν το πρώτο τέταρτο του νέου έτους.

Πηγή: Audi

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter