ΑΒ Βασιλόπουλος: Διάκριση «Κορυφαίος Εργοδότης» για το 2024

ΑΒ Βασιλόπουλος: Διάκριση «Κορυφαίος Εργοδότης» για το 2024

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναδείχθηκε ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2024 από το Top Employers Institute, τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό που πιστοποιεί την αριστεία και τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού για περισσότερα από 30 χρόνια. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση και την αφοσίωση της εταιρείας στη διασφάλιση ενός υποστηρικτικού, συμπεριληπτικού και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας, όπου όλοι μπορούν να εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος εξασφαλίζονται καθημερινά οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν το ταλέντο, τις ιδέες και τις γνώσεις τους και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, κάνοντας τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.

Η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε εταιρικής της ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται συνεχώς μια ανοιχτή κουλτούρα μάθησης, η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους να εξελίσσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Μόνο το 2023, αφιέρωσε πάνω από 375 χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης, αναπτύσσοντας προγράμματα και ακαδημίες που εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τους ανθρώπους της για την εξέλιξή τους μέσα στην εταιρεία. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Διοίκησης Λιανεμπορίου σε συνεργασία με το ΟΠΑ που έχει συμπληρώσει 20 χρόνια λειτουργίας και υποστηρίζει τα στελέχη της εταιρείας ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις του κλάδου λιανεμπορίου τροφίμων. Επίσης, το 2023, το 73% των ανοικτών θέσεων καλύφθηκε εσωτερικά από εργαζόμενους της ΑΒ, στηρίζοντας την προσωπική ανέλιξη των ανθρώπων της.

Η εταιρεία φροντίζει ολιστικά για την υγεία, την ευεξία και την ισορροπία των ανθρώπων της και γι’ αυτό το λόγο έχει αναπτύξει δράσεις και πρωτοβουλίες που βελτιώνουν περαιτέρω την καθημερινότητά τους. Μέσα από το πρόγραμμα «Ευ Ζην WELLBEING», διαμορφώνει την κουλτούρα ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τόσο για το σώμα, όσο και για το πνεύμα. Στο πρόγραμμα αυτό, εντάσσονται ενέργειες, όπως η διατήρηση διαδικτυακής πλατφόρμας για σωματική άσκηση, η παροχή υπηρεσιών 24ωρης συμβουλευτικής υποστήριξης, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής σε μεγάλα δρομικά δρώμενα της χώρας, όπως ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας ή ο Ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, παρέχει έκπτωση σε όλες τις αγορές των ανθρώπων της από τα καταστήματά της, ενώ, προσφέρει, κάθε μήνα, 1.700 πόντους, που αντιστοιχούν σε 51€ αγορών, μέσω της κάρτας πιστότητας AB Plus, αλλά και στις εορταστικές περιόδους δίνει δωροεπιταγές για ψώνια στα καταστήματα ΑΒ σε όλους τους εργαζομένους. Ακόμη, για την καλή ισορροπία της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σε θέσεις που η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει τη δυνατότητα της απομακρυσμένης εργασίας, παρέχοντας όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η ένταξη και η συμπερίληψη αποτελούν διαχρονικά αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής κουλτούρας της ΑΒ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από το 2020, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών στην εργασία.

Η διαδικασία της πιστοποίησης από το Top Employers Institute πραγματοποιήθηκε μέσα από ενδελεχή έρευνα και αξιολόγηση που πραγματοποιούν πιστοποιημένοι ελεγκτές σε πλήθος κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με τις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, το εργασιακό περιβάλλον, η ανάπτυξη και εκπαίδευση, η ανοικτή επικοινωνία, η διαφορετικότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη.

Ο Νίκος Λαβίδας, Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι άνθρωποί μας βρίσκονται στο επίκεντρο των ενεργειών μας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι και βασικός πυλώνας κάθε στρατηγικής μας απόφασης. Η αναγνώρισή μας ως «Κορυφαίος Εργοδότης» μας γεμίζει υπερηφάνεια και αποτελεί μια πολύ σημαντική επιβράβευση για τη δέσμευσή μας όσον αφορά στη διασφάλιση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, μας δίνει πολύ ισχυρό κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε όλες και όλοι μαζί να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων μας, των πελατών μας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συναδέλφους για τη σπουδαία συμβολή τους σε αυτή την άκρως τιμητική διάκριση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter