Αβράκωτοι χωρίς γραβάτα η νέα «γαλάζια» μόδα!

Αβράκωτοι χωρίς γραβάτα η νέα «γαλάζια» μόδα!

Όλα είναι σχετικά όπως και η ενδυμασία. Αν ξεφυλλίσετε ένα περιοδικό ανδρικής μόδας που θα βρίσκατε σε έναν καλό ράφτη ανδρικών ρούχων του ΄50 ή και του ’60 θα παθαίνατε σοκ!

Ειδικά οι νέοι των 20 ετών θα το θεωρούσαν «προϊστορία».

Η «μόδα» καταπιέζει, δείχνει καταγωγή, status, πλούτο ή όχι, προσωπικότητα!

Είναι και έκφραση πολιτικής τοποθέτησης. Γίνεσαι αποδεκτός, απόμακρος, αυστηρός ή οικείος και πάει λέγοντας. Αποκτάς «status» είτε έχεις περιεχόμενο είτε όχι. Κυρίως το δεύτερο.

Το αμπέχονο για παράδειγμα καθόριζε πολιτική τοποθέτηση. Δεν είναι καινούργιο. Στη Γαλλική Επανάσταση το παντελόνι ήταν δείγμα ριζοσπαστισμού. Βλέπετε οι ευγενείς φορούσαν «cullottes», κιλότες ή απλά βράκες… Οι «αβράκωτοι» ήταν οι προοδευτικοί και αντιβασιλικοί!

Και εμείς πρόσφατα πόσα είπαν από την συντηρητική παράταξη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν φορούσε την «αστική» γραβάτα. Μα πόσο προσέβαλε αυτός ο πρόεδρος τους συνομιλητές του όταν δεν φορούσε… γραβάτα!

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Μητσοτάκης εγκαλούσε Τσίπρα για τη γραβάτα και έλεγε ότι… θα φοράει πάντα (Video)

Πόσο κομψός ήταν ο άλλος απέναντί του, το παιδί της φαμίλιας, της Οικογένειας που φόραγε τη γραβάτα του, τα απάτητα παπούτσια του και τα τέλεια κουστούμια του! Και προσπαθούσε τότε να την φοράει πάντα, εντός εκτός Βουλής φτιάχνοντας το προφίλ του περιτυλίγματος.

Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και ξεφούσκωσε το «κυριλέ» που πούλαγαν ως περιεχόμενο. Προφανώς αποδομήθηκε και το περιεχόμενο και χρειάζεται νέο περιτύλιγμα.

Οι καιροί δυσκόλεψαν, οι νέοι απομακρύνονταν από το γαλάζιο κόμμα, μας ήρθε και ο Έλληνας από το εξωτερικό με τα T-shirt και το γυμνασμένο σώμα και ο «γκόμενος» πρωθυπουργός, έπρεπε να αλλάξει. Να πλησιάσει τους ανθρώπους που εξακολουθεί να φτωχοποιεί, να φορέσει νεανικό καπέλο και να κάνει εικονικό skate!

Πάει στην Κίνα και στην άφιξη δεν φοράει γραβάτα και τα παπούτσια του είναι… αθλητικά!

Αντιλαμβάνονται πως δεν έχει πέραση το ταξικό στίγμα που πούλαγαν πριν στους ιθαγενείς και επιστρατεύεται το αξύριστο look, τα πουλοβεράκια, τα λιτά πουκάμισα, τα φαρδιά παντελόνια… Το «ανέμελο» look μπας και αγγίξει τα πλήθη. Μπας και o πορφυρογέννητος, εκφραστής της οικογενειοκρατίας γίνει «ένας από μας»! Μπας και οι ιθαγενείς ξεγελαστούν.

Μπας και φανεί πως είναι ένας σαν και μας, απλός, ευαίσθητος με ενσυναίσθηση. Επιστρατεύτηκαν όλοι οι επικοινωνιολόγοι για να δείξει «ανταγωνιστικός».

Τι κι αν έχει τόσο πλούτο και τόσα σπίτια…

Προσπαθούν να τον παρουσιάσουν σαν έναν από μας αλλά βλέπει τα ράφια του σούπερ μάρκετ σαν να είναι από άλλον πλανήτη…

Αυτοί που έδειχναν με το δάχτυλο εκείνους που δεν φορούσαν γραβάτα τώρα μασκαρεύονται ή ξεμασκαρεύονται για να μαζέψουν ψήφους…

Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Όταν ο Μητσοτάκης εγκαλούσε Τσίπρα για τη γραβάτα και έλεγε ότι… θα φοράει πάντα (Video)

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομεία: Δίνουν αυξήσεις στους διοικητές για να βλέπουν το ΕΣΥ να καταρρέει

Έργο Μητσοτάκη η Βενεζουελλάδα

Γιώργος Κύρτσος: Αυτά που ξέχασε ο Economist όταν πανηγυρίζει για την Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter