Αβραμόπουλος: Εσωτερική έρευνα της Κομισιόν για την εμπλοκή του στην αμαρτωλή ΜΚΟ

Αβραμόπουλος: Εσωτερική έρευνα της Κομισιόν για την εμπλοκή του στην αμαρτωλή ΜΚΟ

Εσωτερική έρευνα σχετικά με την εμπλοκή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, ξεκινά η Κομισιόν, για να επαληθεύσει αν οι δραστηριότητες του πρώην Επιτρόπου ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Επιτροπή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Να σημειωθεί ότι η αμαρτωλή ΜΚΟ του προφυλακισμένου για το Qatargate, πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, ελέγχεται, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των ξένων ΜΜΕ, λειτούργησε ως «κέντρο ξεπλύματος» για τα κρυφά κονδύλια που έφτασαν από το Κατάρ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Αβραμόπουλος: Από τις «αδιευκρίνιστες» πιστώσεις στις πληρωμές από την… αμαρτωλή ΜΚΟ

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής «Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020».

Ερωτηθείς για την αμοιβή του κ. Αβραμόπουλου από την εν λόγω ΜΚΟ, ο Ερίκ Μαμέρ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και ότι η Επιτροπή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις αποδοχές του. «Δεν εναπόκειται στην Επιτροπή να πει ποια μπορεί να είναι η αμοιβή που έλαβε από αυτόν τον οργανισμό. Ωστόσο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε τον ίδιο», δήλωσε ο Ερίκ Μαμέρ.

«Απλώς επαληθεύουμε εάν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που τέθηκαν στην εξουσιοδότηση που του δώσαμε, μεταξύ άλλων ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή στο όνομα αυτής της ΜΚΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχουμε ένδειξη για το αντίθετο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter