Αχ οι καημένοι που δεν πάνε ποτέ διακοπές

Αχ οι καημένοι που δεν πάνε ποτέ διακοπές

Οταν το μόνο που μένει στην κυβερνητική παράταξη για να απαντήσει σε πρόταση μομφής είναι το αυτοτρολάρισμα υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, «επιτελικό».

Γιατί δεν είναι δυνατόν την ώρα που όλοι έχουν καταλάβει πως από τη συζήτηση για τον κατ’ επιταγήν των τραπεζών Πτωχευτικό Kώδικα απουσίαζε ο (κάπου αλλού είναι πάλι) πρωθυπουργός, ο αντ’ αυτού Γεραπετρίτης να δηλώνει πως «επειδή η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στον κοινοβουλευτικό διάλογο διακοπές δεν κάνουμε ούτε ένα Σαββατοκύριακο»! Διότι εάν «αυτοί» δεν κάνουν διακοπές ούτε ένα Σαββατοκύριακο, ποιος φωτογραφιζόταν από βάθρα σε βάθρα στη Σαμοθράκη; Ποιος το ένα Σαββατοκύριακο είναι στην Τήνο, το άλλο στη Σαντορίνη, το τρίτο σε ένα φαράγγι, το τέταρτο σε μια ραχούλα και το πέμπτο φτου ξανά μανά από την αρχή, λιμάνι, νησί, παραλία, λόφος, βουνό, χαράδρα, δάσος, εθνικός δρυμός;

Εκτός πια κι αν ο Γ. Γεραπετρίτης προετοιμαζόμενος για την εκλογική κάθοδό του στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Πειραιά, όπου συμπτωματικά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα νεοδημοκρατικά «δρώμενα» έχει ο… Ολυμπιακός, ρίχνει κατ’ επιταγή του γνωστού και μη εξαιρετέου προέδρου και τις σποντούλες του. Λέει δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει διακοπές ούτε ένα Σαββατοκύριακο και έτσι… υπογραμμίζει τη διαρκή απουσία του χάπι τράβελερ επικεφαλής της. Γιατί, όπως έχουν προσέξει οι πάντες, ακόμη και τα διαγγέλματα ο Μητσοτάκης τα απευθύνει Πέμπτη, ώστε να μπορεί τις Παρασκευές να είναι απερίσπαστος από το πρωί. Ο,τι κι αν λέει ο Γεραπετρίτης πάντως –και είτε το εννοούσε το τρολάρισμα στον πρωθυπουργό είτε του ξέφυγε–, οι περισσότεροι υπουργοί, από τον Κωστάκη Καραμανλή μέχρι τον Κικίλια και από τον Αδωνη μέχρι τον Θεοχάρη, φροντίζουν να είναι σε… διαρκείς διακοπές. Γιατί όλοι τους ακολουθούν με ευλάβεια την παροιμία «κατά τον μαστρο-Γιάννη και τα κοπέλια του». Και αυτοί είναι κοπέλια του Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter