Άχεντ Ταμίμι: Στη λίστα με τους προς απελευθέρωση Παλαιστίνιους, το κορίτσι σύμβολο της Παλαιστινιακής αντίστασης

Άχεντ Ταμίμι: Στη λίστα με τους προς απελευθέρωση Παλαιστίνιους, το κορίτσι σύμβολο της Παλαιστινιακής αντίστασης

Ελεύθερη στα πλαίσια της ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων αναμένεται να αφεθεί η 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα το όνομα της περιλαμβάνεται στην λίστα των 50 Παλαιστίνιων που θα απελευθερώσουν οι ισραηλινές Αρχές στα πλαίσια της παράτασης της παύσης πυρός.

Δείτε επίσης: Αχέντ Ταμίμι: Η γυναίκα σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα – Αυτή είναι η ιστορία της (Photos – Video)

Η Ταμίμι αποτελεί σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή και είχε απασχολήσει πρόσφατα την διεθνή επικαιρότητα όταν συνελήφθη για μια υποτιθέμενη ανάρτηση στο Instagram στην οποία οι κατήγοροι της και ισραηλινά μέσα υποστήριξαν ότι είχε γράψει: «Ελάτε, έποικοι, θα σας σφάξουμε. Σας περιμένουμε σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Οχθης. Αυτό που σας έκανε ο Χίτλερ ήταν ένα αστείο. Θα πιούμε το αίμα σας και θα φάμε τα κρανία σας. Σας περιμένουμε».

Η σύλληψη της έγινε παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός που έφερε το όνομα της ήταν όντως δικός της. Στην σύλληψη της οδήγησαν άκομψες προσπάθειες που έγιναν από σάιτ και ισραηλινούς υποστηρικτές της κυβέρνησης Νετανιάχου και της ακροδεξιάς να την ταυτίσουν με τον λογαριασμό αυτό επικαλούμενοι «έρευνες» που έκαναν οι ίδιοι ως άλλοι… Κλουζώ. Μάλιστα οι Αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους καθόλου την διάψευση από την πλευρά της οικογένειας της της κατηγορίας πως ο επίμαχος λογαριασμός ήταν δικός της.

Η Αχεντ έγινε διεθνές σύμβολο αντίστασης στην κατοχή του Ισραήλ όταν ήταν ακόμη στην εφηβεία της. Το 2015 η τότε 14χρονη Ταμίμι φωτογραφήθηκε να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδερφό της που είχε το ένα χέρι του στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Οι Παλαιστίνοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους έναντι της ισραηλινής κατοχής στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Τεράστιο πορτρέτο της έχει ζωγραφιστεί στο τείχος που έχει ανεγείρει το Ισραήλ στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.

Δύο χρόνια αργότερα συνελήφθη αφού βιντεοσκοπήθηκε να χαστουκίζει και να κλοτσάει έναν Ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης έξω από το σπίτι της. Στη συνέχεια ένα ισραηλινό δικαστήριο την καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter