Αυγενάκης: Πρώτος στην επικοινωνία, τελευταίος στην ουσία

Αυγενάκης: Πρώτος στην επικοινωνία, τελευταίος στην ουσία

Ο Λ. Αυγενάκης έκανε απολογισμό του έργου του την τετραετία 2019-23 και παρουσίασε για μία ακόμη φορά μια εικονική πραγματικότητα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προ ημερών έκανε απολογισμό τού έργου του στο υφυπουργείο Αθλητισμού στην τετραετία 2019-23 με ένα βίντεο 17 λεπτών. Το θράσος του είναι τέτοιο που οι δηλώσεις του έγιναν με φόντο τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο σαπίζει όπως απέδειξε η δημοσιογραφική έρευνα του Documento με τη δημοσίευση και αποκαλυπτικών φωτογραφιών με τις φθορές, την εγκατάλειψη και την κατάντια του κοσμήματος του ελληνικού αθλητικού.

Το σύνθημα του Ηρακλειώτη υφυπουργού ήταν «σε τέσσερα χρόνια αλλάξαμε τον αθλητισμό μας», το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για να ακριβολογούμε, ανταποκρίνεται αλλά από την ανάποδη πλευρά. Σε τέσσερα χρόνια ο αθλητισμός άλλαξε προς το χειρότερο και τα παραδείγματα είναι πολλά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής ζωής δεν κατάφερε να χτυπήσει τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο χουλιγκανισμός θεριεύει και η ακραία οπαδική βία κάνει την εμφάνισή της σχεδόν κάθε μέρα.

Στο απολογιστικό βίντεο του υφυπουργού Αθλητισμού γίνεται αναφορά στο μεταρρυθμιστικό του έργο, ωστόσο στην πράξη έγιναν βήματα οπισθοδρόμησης. Ο Λ. Αυγενάκης προβάλλει το «πλούσιο έργο μας» με «7 νόμους, 5 μνημόνια συνεργασίας και δεκάδες άλλες διατάξεις με τις οποίες ανανεώσαμε το τοπίο σε όλο το φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μπήκε οξυγόνο ανάπτυξης, κυριαρχεί πια η νομιμότητα παντού».

Mια από τις… νομιμότητες που επέβαλε στον αθλητισμό ήταν το μητρώο των σωματείων προκειμένου να λαμβάνουν επιχορηγήσεις και να συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτήν τη νομιμότητα, που έκανε σημαία του ο υφυπουργός, την καταπάτησε ο ίδιος! Ο ερασιτέχνης Ηρόδοτος δεν συμμετέχει σε κανένα τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου λόγω… του μητρώου Αυγενάκη. Προεκλογικά όμως, επειδή είναι σωματείο της εκλογικής του περιφέρειας, έδωσε στις 28 Απριλίου στη διοίκησή του έκτακτη επιχορήγηση 10.000 ευρώ. Μιλάμε για σκέτη παράνοια. Από τη μια αποβάλλεται μια ομάδα από τις διοργανώσεις επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν είναι στο μητρώο της ΓΓΑ και από την άλλη ο ίδιος ο υφυπουργός την πριμοδοτεί με 10.000 ευρώ. Κατά τ’ άλλα, όπως υποστηρίζει ο Αυγενάκης, «κυριαρχεί πια η νομιμότητα παντού…».

Ο υφυπουργός υποστηρίζει επίσης πως «αναβαθμίσαμε με εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα τις αθλητικές υποδομές και έπειτα από δύο δεκαετίες εκπονήθηκε και υλοποιείται το Πρόγραμμα Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής». Το Documento είχε αποκαλύψει πως τα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες για 35 χρόνια για ευτελές ποσό.

Για τον Αυγενάκη «γίναμε χώρα-πρότυπο στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ και των χειραγωγημένων αγώνων, καθοδηγώντας ευρωπαϊκά σ’ αυτές τις δύο μάστιγες του αθλητισμού παγκοσμίως». Εδώ κυριολεκτικά γελάνε οι στοιχηματατζήδες όλου του κόσμου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ενημέρωσε τον Αύγουστο του ’22 η Sportradar το προεδρείο της ΕΠΟ, κατέκτησε το… χρυσό μετάλλιο στη χειραγώγηση αγώνων. Σε ό,τι αφορά το ντόπινγκ, αρκεί να αναφέρουμε τα εξής: τον Αύγουστο του ’21 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην οριστική άρση της πιστοποίησης του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας λόγω μη συμμόρφωσης με τον παγκόσμιο κώδικα αντιντόπινγκ, ελλιπούς στελέχωσής του με επιστημονικό δυναμικό και μη ανανέωσης του τεχνικού του εξοπλισμού. Είναι προφανές ότι ο Λ. Αυγενάκης έχει και κοντή μνήμη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter