Αυγέρη: «Το πολιτικό φιάσκο της ΝΔ αποτυπώθηκε στην εικόνα ταραχής του άρον-άρον επιστρατευμένου κ. Γεραπετρίτη»

«Θα πρέπει κάποιος να είναι ιδιαίτερα ευρηματικός για να μπορέσει να αποτυπώσει σε λέξεις το πολιτικό φιάσκο της ΝΔ που κορυφώνεται σήμερα σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα», ανέφερε με νόημα από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβουμε τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σ’ αυτό το φιάσκο. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο. Ποτέ δεν υπήρξε, και η ΝΔ ήξερε εξ αρχής ότι δεν υπήρχε. Και λίγο-πολύ το παραδέχτηκε στο πόρισμά της η Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

14 07 2021 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

«Στην ίδια λογική με την άλλη προανακριτική, όπου επιχειρήθηκε η συγκάλυψη ποινικών και πολιτικών ευθυνών για το υπερ-σκάνδαλο Novartis, για άλλη μια φορά η ΝΔ κατασκεύασε μια κατηγορία εναντίον πρώην υπουργού και στελέχους μας. Εν προκειμένω, επινόησε μια δήθεν δωροληψία εκ μέρους του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Εν συνεχεία, ακολούθησε την τυπική νεοδημοκρατική διαδικασία: θηριώδης προπαγάνδα, δολοφονίες χαρακτήρων, αποκλεισμός μαρτύρων, αντιθεσμικές μεθοδεύσεις, αντιστροφή των όρων, υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, πρόκληση ηθικού πανικού στην κοινωνία. Η ΝΔ το πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατήσει στην επικαιρότητα μια ανύπαρκτη υπόθεση», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Δεν φάνηκε να έχει δισταγμούς. Έπληξε καίρια το θεσμικό κύρος της Βουλής, η οποία σύρθηκε σε άλλη μια προανακριτική ιδιοκτησίας Μητσοτάκη, μόνο και μόνο για να διατηρηθεί ζωντανό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Κι όταν πια με τίποτα δεν κατάφερε η ΝΔ να στοιχειοθετήσει κατηγορητήριο από τις καταθέσεις των μαρτύρων, έληξε άρον-άρον αυτή την παραπολιτική της παρωδία, κάνοντας λόγο για «παράβαση καθήκοντος» του Παππά.

Και μ’ αυτήν την κατηγορία- που η ΝΔ την ορίζει παράβαση καθήκοντος, όπως της υποδεικνύουν οι νταβατζήδες που κάποτε του είχε απέναντι κύριε Ρουσόπουλε- θέλουν όλοι μαζί να φτάσουν το Νίκο Παππά μέχρι το Ειδικό Δικαστήριο. Το ό,τι, βεβαίως, εννοούν ως παράβαση καθήκοντος αυτά που κατάφερε ο Νίκος Παππάς – ΚΑΙ έσοδα να φέρει στο ελληνικό δημόσιο, ΚΑΙ κανόνες να βάλει στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ΚΑΙ να διαφυλάξει και να ενισχύσει τις θέσεις εργασίας- τελικά μάς δείχνει τι θεωρεί καθήκον της η ΝΔ».

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε ως «κάλπικες» τις δύο προανακριτικές επιτροπές της ΝΔ, τονίζοντας ότι όλα όσα τις χαρακτηρίζουν. «Αν έχει κάτι η ΝΔ, αυτό είναι ένα τεράστιο χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων που βαραίνει τα ταμεία του κράτους και τις τσέπες των πολιτών. Έχει, επίσης, έναν αρχηγό που νομίζει ότι είναι μονάρχης, για τον οποίο δεν ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν για όλους τους άλλους και του οποίου η καλή ζωή ορίζεται ως μέτρο της ευημερίας των υπηκόων του».

«Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι η ΝΔ έχει έναν αρχηγό που νομίζει ότι έχει κάποιο κληρονομικό δικαίωμα να απονέμει ελευθερίες στους πολίτες ως ανταμοιβή για την πίστη τους προς εκείνον. Κι επειδή τα έχετε όλα αυτά, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο πολιτικός σας χρόνος λιγοστεύει», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της στη Βουλή.