Αυστραλία: Αστυνομικοί χτύπησαν με τέιζερ 95χρονη σε οίκο ευγηρίας

Αυστραλία: Αστυνομικοί χτύπησαν με τέιζερ 95χρονη σε οίκο ευγηρίας

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε μια 95χρονη γυναίκα που πάσχει από άνοια στην Αυστραλία και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στον οίκο ευγηρίας Yallambee Lodge, έχοντας ειδοποιηθεί ότι η 95χρονη κρατούσε μαχαίρι, με τους συνήγορους υπεράσπισης της ηλικιωμένης να χαρακτηρίζουν ως υπερβολική την αντίδραση των αρχών, που τη χτύπησαν με τέιζερ.

Ένας φίλος της οικογένειας της 95χρονης δήλωσε πως δέχτηκε δύο χτυπήματα, ένα στο στήθος και ένα στην πλάτη, πριν πέσει και υποστεί κρανιακό κάταγμα και σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Οι συγγενείς της γυναίκας φοβούνται ότι δεν θα καταφέρει να επιζήσει. «Η οικογένεια είναι σοκαρισμένη, είναι μπερδεμένη… και η κοινότητα είναι εξοργισμένη», δήλωσε ένα άτομο από το περιβάλλον της 95χρονης στο BBC.

Μετά την έντονη αντίδραση που προκάλεσε το συμβάν, η επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της κοινότητας και ότι διεξάγεται έρευνα. Παρ’ όλα αυτά, ο αστυνομικός που εμπλέκεται δεν έχει τεθεί σε αναστολή, ενώ το τμήμα ανθρωποκτονιών συμμετέχει επίσης στην έρευνα.

Από τη μεριά τους οργανώσεις και φορείς, όπως το Συμβουλίου της NSW για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα Άτομα με Αναπηρία στην Αυστραλία (PwD), επέκριναν την αντίδραση της αστυνομίας. «Είτε είναι μια πολύ ευκίνητη, γρήγορη και τρομερή 95χρονη γυναίκα, είτε υπάρχει μια πολύ κακή έλλειψη κρίσης [από] αυτούς τους αστυνομικούς», τόνισε η πρόεδρος του PwD Nicole Lee στο ABC. «Χρειαζόταν κάποιον να… τη χειρίζεται με συμπόνια και χρόνο, και όχι με τέιζερ» συμπλήρωσε.

Το προσωπικό ακολούθησε τις διαδικασίες και έκανε ό,τι χρειαζόταν στις περιστάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του συμβουλίου Τζεφ Μόργκαν στα τοπικά ΜΜΕ. 

Η κυρία Κλερ ήταν στο συγκεκριμένο γηροκομείο για περισσότερα από πέντε χρόνια. Η ίδια είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία, μιας και είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή το 2008, όταν γιόρτασε τα 80α γενέθλιά της κάνοντας sky-diving πάνω από την Καμπέρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter