Αυστραλία: Έξι οι νεκροί της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ (Videos)

Αυστραλία: Έξι οι νεκροί της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ (Videos)

Σε έξι ανέρχονται – σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών-  τα θύματα επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ και ανάμεσά τους φέρεται να είναι και ο δράστης ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία, στο εμπορικό κέντρο Bondi Junction της μεγαλούπολης της Αυστραλία, το απόγευμα (τοπική ώρα) του Σαββάτου.

Άλλα οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί στην επίθεση, ανάμεσά τους μία μητέρα και το μωρό της, ενώ το συγκρότημα του Westfield να μπαίνει σε lockdown μετά τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Βίντεο έχουν καταγράψει τις στιγμές που ένας από τους δράστες τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο καθώς ο κόσμος τρέχει για να σωθεί.

 

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης – Επίθεση στην Ερμού: Στην Εντατική παραμένει η 22χρονη που χτυπήθηκε με μαχαίρι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter