Αυστρία: Πιθανές οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά το «βίντεο της ντροπής» του αντικαγκελάριου Στράχε

Αυστρία: Πιθανές οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά το «βίντεο της ντροπής» του αντικαγκελάριου Στράχε

Πιθανή θεωρείται πλέον η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, μετά το “σκανδαλώδες βίντεο πρωτοφανούς πολιτικής συναλλαγής” του αντικαγκελάριου και αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες βράδυ το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το μεσημέρι στην ηλεκτρονική της έκδοση η αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού με το Κόμμα των Ελευθέρων, θέλει να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση και να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που αναλυτές τοποθετούν στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος φέρεται να απορρίπτουν τη συνέχιση του συνασπισμού με μία αντικατάσταση του Στράχε στη θέση του αντικαγκελάριου από τον υπαρχηγό των Ελευθέρων και νυν υπουργό Συγκοινωνιών Νόρμπερτ Χόφερ, καθώς η παραμονή αυτού του κυβερνητικού σχήματος θα ήταν “καταστροφική” για την εικόνα της Αυστρίας στο εξωτερικό.

Οι φωνές στο Λαϊκό Κόμμα που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών γίνονται ολοένα και εντονότερες, αναφέρει η Kurier, επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος που είπε ότι “η ιστορία έχει τελειώσει οριστικά”. Ωστόσο, όπως σημειωνόταν σχετικά, υπάρχουν και άλλοι κομματικοί κύκλοι που υποστηρίζουν τη συνέχιση του συνασπισμού.

Στο βίντεο, ο Στράχε εμφανίζεται καθαρά να υπόσχεται σε υποτιθέμενη Rωσίδα επιχειρηματία δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της προς το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter