Αυστρία: Συνελήφθησαν 4 Γερμανοί να αφήνουν λουλούδια στο σπίτι του Χίτλερ

Αυστρία: Συνελήφθησαν 4 Γερμανοί να αφήνουν λουλούδια στο σπίτι του Χίτλερ

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε η αστυνομία της Αυστρίας, οι οποίοι πιάστηκαν να τοποθετούν λευκά τριαντάφυλλα στη μνήμη του Αδόλφου Χίτλερ, στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο δικτάτορας στη δυτική Αυστρία για την επέτειο της γέννησής του. Μάλιστα, καθώς πόζαραν για φωτογραφίες, μία εξ αυτών χαιρέτησε ναζιστικά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Χίτλερ γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1889 στο Μπραουνάου αμ Ιν. Μετά από μακρά διαμάχη για το μέλλον του σπιτιού όπου γεννήθηκε, πέρυσι ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μετατροπή του σε αστυνομικό τμήμα – ένα έργο που είχε σκοπό να το καταστήσει μη ελκυστικό ως μνημείο.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, η αστυνομία στην επαρχία της Άνω Αυστρίας είπε ότι οι τέσσερις Γερμανοί – δύο αδερφές και οι σύντροφοί τους, με ηλικίες 20 έως 30 ετών – πήγαν στο κτίριο το Σάββατο 20 Απριλίου για να τοποθετήσουν λευκά τριαντάφυλλα στις εσοχές των παραθύρων του. Πόζαραν μπροστά από το σπίτι για φωτογραφίες και μια από τις γυναίκες χαιρέτησε ναζιστικά.

Όταν έγιναν αντιληπτοί από τις Αρχές, μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Η γυναίκα υποστήριξε ότι δεν εννοούσε στα σοβαρά τον χαιρετισμό, όμως οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι βρήκαν μια συνομιλία με τους άλλους στο κινητό της τηλέφωνο, όπου μοιράζονταν μηνύματα και φωτογραφίες με θέμα τους Ναζί.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι παρέπεμψε και τους τέσσερις στους εισαγγελείς, με την υποψία ότι παραβίασαν τον αυστριακό νόμο που απαγορεύει τα σύμβολα του ναζισμού.

Διαβάστε επίσης: Κρεμλίνο: Παράνομο και επικίνδυνο το ενδεχόμενο πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Δύση

Ουκρανία: Το Κίεβο μετράει ήττες στα πεδία της μάχης – Ρωσία και Δύση παίζουν με πυρηνικά

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Γάζα: Κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική μετά τον θάνατο της μητέρας του – «Το μωρό της μάρτυρα Σαμπρίν αλ Σακάνι» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter