Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Ααρών Χαλίβα υπέβαλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας «την ευθύνη» για την αποτυχία πρόβλεψης των γεγονότων της 7ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον πρώτο ισραηλινό αξιωματούχο -πολιτικό ή στρατιωτικό- που παραιτείται. Ο υποστράτηγος Χαλίβα, «σε συντονισμό με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, ζήτησε να τερματισθούν τα καθήκοντά του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις. «Αποφασίσθηκε ο στρατηγός Χαλίβα να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του και να αποστρατευθεί μόλις διοριστεί ο διάδοχός του».

«Στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Χαμάς πραγματοποίησε μια φονική αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον του Κράτους του Ισραήλ (…) η υπηρεσία πληροφοριών που βρισκόταν υπό τη διοίκησή μου δεν επιτέλεσε την αποστολή που μας είχε ανατεθεί», αναφέρει ο υποστράτηγος Χαλίβα, ο οποίος υπηρετεί εδώ και 38 χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις, στην επιστολή παραίτησής του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό.

«Από τότε κουβαλάω μαζί μου αυτή τη μαύρη ημέρα. Τη μια μέρα μετά την άλλη, τη μια νύχτα μετά την άλλη. Θα κουβαλάω για πάντα μαζί μου αυτό τον τρομερό πόνο», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική μετά τον θάνατο της μητέρας του – «Το μωρό της μάρτυρα Σαμπρίν αλ Σακάνι» (Video)

Παρίσι: Ο Δήμος «ενοχλείται» από τις λουλουδάτες προσόψεις των καταστημάτων

Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πολίτες – Σοκαριστικό βίντεο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter