Αυτά είναι τα στοιχεία για το Ε.Σ.Υ. που κατέθεσε ο Τσίπρας στη Βουλή

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όχι απλώς δεν είναι αυξημένο, αλλά αντιθέτως υπολείπεται σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και τα οποία προκύπτουν από την τελευταία απογραφή του ανθρωπίνου δυναμικού στο ελληνικό δημόσιο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το προσωπικό του υπουργείου Υγείας ήταν περιορισμένο τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σχέση με έναν χρόνο πριν, κατά περίπου 6.000 άτομα.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από το μητρώο ανθρωπίνου δυναμικού του ελληνικού δημοσίου, τον Σεπτέμβριο του 2019 εργάζονταν ως προσωπικό του υπουργείου Υγείας με διάφορες σχέσεις εργασίας, 100.338 άνθρωπο. Έναν χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020 και εν μέσω πανδημίας, το προσωπικό αυτό ανέρχεται σε 94.424 άτομα.

Αναλυτικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2019, 78.921 ήταν οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας και 21.417 οι συμβασιούχοι. Φέτος, οι αριθμοί αυτοί έχουν μειωθεί αισθητά, αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 76.870 και οι συμβασιούχοι σε 17.554.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.