Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη

Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια χθες από την αλήτικη, γιατί αλήτικη ήταν, δολοφονία του 15χρονου, τότε, Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο Αλέξης θα ήταν σήμερα 28 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο επειδή έτσι γούσταρε κάποιος νταής από τη Μεσσηνία.

*** Τι θυμάμαι από εκείνη τη μέρα; Θυμάμαι ότι από την πρώτη στιγμή τα κανάλια ξεκίνησαν να παίζουν τα δελτία Τύπου και τις διαρροές της Αστυνομίας περί επεισοδίων, επίθεσης από αναρχικούς, συμπλοκών, με αποκορύφωμα το παραποιημένο βίντεο του Mega, εκείνου του Mega που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Κάποιοι στο Mega πρόσθεσαν ήχο από συμπλοκές στο βίντεο που είχε τραβήξει κάποιος κάτοικος της περιοχής από το μπαλκόνι, έτσι ώστε να «δένει» με το αφήγημα της Αστυνομίας και των αρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και το έβγαλαν στον αέρα για να πείσουν τους αποχαυνωμένους τηλεθεατές ότι για όλα φταίνε οι αναρχικοί που είναι κακά παιδιά και δεν ακούν.

Όταν αποκαλύφθηκε η μονταζιέρα, ο τηλεοπτικός σταθμός έριξε την ευθύνη στον μοντέρ του, αποδίδοντας τα ηχητικά εφέ… στην «καλλιτεχνική του έμπνευση» και μετά από τρία χρόνια σιωπής ήρθε η πρώτη επίσημη απάντηση από το στόμα του τότε διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος παραδέχθηκε την αλλοίωση του βίντεο: «Δυστυχώς, όλα πήγαν λάθος. Μεταδώσαμε αλλοιωμένο το μοναδικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας. Είχαν περιληφθεί ήχοι διαδήλωσης και σπασμένων βιτρινών πριν ακουστούν οι δολοφονικοί πυροβολισμοί του Κορκονέα. Έτσι, ευλόγως θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει ότι προηγήθηκαν επεισόδια και, άρα, ο Κορκονέας βρέθηκε σε άμυνα! Ακολούθησε καταιγίδα επιθέσεων κατά του Μega και εναντίον μου προσωπικά, με βασική κατηγορία ότι παραποιήσαμε το βίντεο για να βγάλουμε λάδι τον δολοφόνο», είπε και έριξε εκ νέου ευθύνες στον τεχνικό του καναλιού. «Τι είχε, στ’ αλήθεια, συμβεί; Για να ενισχύσουμε το θέμα αποφασίσαμε να μεταδώσουμε το ντοκουμέντο όχι απλώς στο ρεπορτάζ μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία, αλλά και μόνο του στο ξεκίνημα του κεντρικού δελτίου. Το αναθέσαμε σε έναν άξιο παραγωγό για να προσθέσει βέλη -με γραφικά- που θα προσδιόριζαν τις θέσεις των δυο αστυνομικών, ώστε να γίνει πιο καθαρή η εικόνα -η λήψη ήταν ερασιτεχνική. Και συνέβη το απερίγραπτο: εκείνος αποφάσισε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, να προσθέσει ήχους. Πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του Μega. Έτσι το παρέδωσε στο τεχνικό τμήμα και μεταδόθηκε στο ξεκίνημα του δελτίου. Χωρίς να το ελέγξει κανείς. Αλλά και τι να ελέγξει; Αν μπήκαν τα δυο βέλη που του είπαμε να βάλει;»

*** Ενδεικτικά τα όσα έλεγαν για το θέμα 23 ώρες μετά οι Αλέξης Παπαχελάς, Άρης Πορτοσάλτε και Σία Κοσιώνη.
Αλέξης Παπαχελάς: «Δεν ήταν μία παρέα παιδιών τα οποία πήγαν να παίξουν ένα extreme sport σε κάποιο λούνα παρκ. Επετέθησαν σε εκπροσώπους του ελληνικού κράτους, που είναι οι αστυνομικοί. Στον υπόλοιπο κόσμο αυτό θεωρείται ένα βαρύτατο έγκλημα, εμείς το ανεχόμαστε να γίνεται σχεδόν κάθε βράδυ στα Εξάρχεια ή άλλες περιοχές»

Άρης Πορτοσάλτε: «Εάν οι δύο φρουροί δεν επέστρεφαν και απλώς αποδέχονταν τον λεκτικο προπηλακισμό τους, θα λέγαμε έλα μηρέ ένα ακόμα συμβάν, τα παιδιά εκτονώθηκαν βράδυ Σαββάτου θα πάνε να πιούνε καμία μπυρίτσα και τελείωσε».

Σία Κοσιώνη: «Δύο είναι οι επιλογές. Ή οργανωμένα πας και λες ότι συλλαμβάνω αυτούς τους θύλακες εγκληματικότητας, τους παίρνω τους πάω μέσα, τους ανακρίνω και τους επιβάλλω τις ποινές ή τους αφήνω και λέω ακόμα ένα ωραίο Σαββατόβραδο τέλειωσε».

*** Δεν ξεχνάμε.

*** «Τσαντίστηκα όταν με έβρισε, την έπιασα από τον λαιμό και την έπνιξα. Θα μου πει εμένα για τη μάνα μου και να με βρίσει; Εκεί θόλωσα και την έπνιξα», αυτό φέρεται να είπε ο 40χρονος γυναικοκτόνος της Λακωνίας στους αστυνομικούς.
Αυτή ήταν η 15η γυναικοκτονία για φέτος από κάποιον σύζυγο, σύντροφο, πρώην ή νυν.
Αριθμός που τρομάζει.
Τα βοθρορεπορτάζ, βέβαια, με τους τίτλους «Τη σκότωσε γιατί τον απατούσε», «Έγκλημα πάθους», «Τον απατούσε και τη σκότωσε» και άλλα τέτοια «ωραία» καλά κρατούν.

*** Το θέμα με τη διακοπή της θεατρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου εννοείται πως μπήκε κάτω από το χαλί των συστημικών ΜΜΕ. Περιμένατε κάτι καλύτερο; Για ψάξτε ποιοι δεν το έπαιξαν για να ξέρετε τι συμφέροντα παίζονται…

*** Ξεκινάει όπως φαίνεται η κορύφωση του τέταρτου κύματος. 121 νεκροί και 714 διασωληνωμένοι. Στους πόσους παραδεχόμαστε ότι η πανδημία ξέφυγε;

*** Έβαλαν ΜΑΤάδες να φυλάνε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έκοψε ο Μπακογιάννης από το Καρπενήσι και έφερε στο Σύνταγμα; Γελάνε και οι χριστουγεννιάτικες μπάλες.

*** Νίκησε στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με τις δημοσκοπικές εταιρείες που έδιναν Λοβέρδο ως πρώτο θα γίνει κάτι ή απλά θα κάνουμε ότι δεν το θυμόμαστε;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter