Αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα διαθέτει το νέο Lexus UX 250H

Αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα διαθέτει το νέο Lexus UX 250H

Το Lexus UX 250H παρουσίασε η εταιρεία, ένα μοντέλο το οποίο εφοδιάζεται με το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, πληροί τις προϋποθέσεις EURO 6d σχετικά με τις εκπομπές ρύπων και διακρίνεται για το χαμηλό κόστος χρήσης του.

Το αυτοφορτιζόμενο σύστημα που διαθέτει το crossover της εταιρείας και ονομάζεται Self-Charging Hybrid, συνδυάζει την ισχύ ενός αποδοτικού 2λιτρου, 4κύλινδρου κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικών μοτέρ. Το μοντέλο διατίθεται με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς (E-FOUR all-wheel-drive) και διαθέτει νέο κιβώτιο και μονάδα ελέγχου. Η εξελιγμένη μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα, απελευθερώνοντας χώρο για τους επιβάτες και κατανέμοντας καλύτερα το κέντρο βάρους του οχήματος.

Κατά το ταξίδι ή τη χαλαρή επιτάχυνση, ο εμπρός ηλεκτρικός κινητήρας (μαζί με τον πίσω στις 4κίνητες εκδόσεις), ωθούν το όχημα μέσω της μπαταρίας. Το όχημα σε αυτή την περίπτωση είναι ήσυχο, δεν χρησιμοποιεί βενζίνη και δεν εκμπέμπει ρύπους. Σε υψηλότερες ταχύτητες, ο κινητήρας τύπου Άτκινσον λαμβάνει βοήθεια από το ηλεκτρικό μοτέρ όταν χρειάζεται, ενώ κατά τη διάρκεια πλήρους επιτάχυνσης, το ηλεκτρικό μοτέρ βοηθά συνεχώς τον 2λιτρο κινητήρα. Ο συνδυασμός αυτός μεγιστοποιεί τη ροπή και τη γραμμική επιτάχυνση.

Κατά την πέδηση από εκεί και πέρα ή όταν ο οδηγός δεν έχει το πόδι του στο πεντάλ, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και αποθηκεύεται στην μπαταρία, κάτι που σημαίνει πως το UX 250h δεν χρειάζεται ποτέ φόρτιση. Από εκεί και πέρα, το όχημα δεν διαθέτει συμπλέκτη, με τη μίζα και τον εναλλάκτη να είναι ενσωματωμένα στο υβριδικό σύστημα και αυτό συνεπάγεται στο γεγονός πως τα μέρη αυτά δεν χρειάζονται service ή αντικατάσταση. Ο ιμάντας χρονισμού έχει αντικατασταθεί από καδένα, κάτι το οποίο ούτε αυτό χρειάζεται αλλαγή.

Τέλος, ακόμα και μετά από 90.000 χιλιόμετρα, το σύστημα πέδησης θα χρειαστεί αλλαγή στα τακάκια, αλλά όχι στους δίσκους. Αναφορικά με τα ελαστικά, η υψηλή πίεσή τους, καθυστερεί τη φθορά στα σημεία των «ώμων», ενώ λόγω της ομοιόμορφης κατανομής τους βάρους του οχήματος, μειώνεται επίσης γενικότερα η φθορά τους.

Πηγή: Lexus

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter