Αυτοκτονία 14χρονου: Μαθητές καταγγέλλουν ότι δεχόταν bullying στο σχολείο

Αυτοκτονία 14χρονου: Μαθητές καταγγέλλουν ότι δεχόταν bullying στο σχολείο

Το ενδεχόμενο του σχολικού εκφοβισμού εξετάζουν οι αρχές, ως αιτία που ώθησε τον 14χρονο μαθητή στον Κολωνό να βάλει τέλος στη ζωή του με τους συμμαθητές του να αναφέρουν πως ο ανήλικος έπεφτε συχνά θύμα bullying.

Μιλώντας στην ΕΡΤ οι συμμαθητές του ανέφεραν πως δεχόταν απειλές και επιθέσεις από άλλους μαθητές, κάτι που συνέβη όπως φαίνεται και την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος, στο δωμάτιο του.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

«Κλειδί» θεωρούνται οι καταθέσεις των γονιών του και του 16χρονου αδερφού του, των συμμαθητών και των καθηγητών του, όπως και οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται το κινητό και ο υπολογιστής του.

Επίσης, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Ο προπονητής του 14χρου, πρόεδρος του Συλλόγου Αθλήματος “Θησέας Κάτω Πατησίων” Μάνος Χαραλάμπης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι το σώμα του 14χρονου ήταν αναπτυγμένο, καθώς ήταν ένα παιδί με ύψος 1.80, γι αυτό και θεωρεί δύσκολο να έχει πέσει θύμα bullying.

Σε ερώτηση για το εάν είχε πέσει στην αντίληψη του η συμμετοχή παιδιών στο επικίνδυνο παιχνίδια του Tik Tok απάντησε αρνητικά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter