Αυτόνομο Tesla δεν πάτησε… φρένο και έπεσε σε προπορευόμενο όχημα με 95 χλμ/ώρα – Δείτε τι απέμεινε (Photos)

Αυτόνομο Tesla δεν πάτησε… φρένο και έπεσε σε προπορευόμενο όχημα με 95 χλμ/ώρα – Δείτε τι απέμεινε (Photos)

Έρευνες ξεκίνησαν μετά από ένα νέο περιστατικό τροχαίο ατυχήματος στο οποίο εμπλέκεται αυτοκίνητο μοντέλο S Tesla, το οποίο μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα. Το συγκεκριμένο όχημα “έπεσε” στο πίσω μέρος ενός πυροσβεστικού οχήματος σε περιοχή της Γιούτα, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι έπεται δύο άλλων ξεχωριστών τροχαίων με αυτοκίνητα της Tesla που μάλιστα ήταν θανατηφόρα.

Το περιστατικό συνέβη στο προάστιο Σάουθ Τζόρνταν στο Σολτ Λέικ Σίτι την Παρασκευή, όταν ένα αυτοκίνητο Tesla S τράκαρε στο πίσω μέρος προπορευόμενου πυροσβεστικού οχήματος που είχε σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. 

«Για άγνωστους λόγους το Tesla απέτυχε να σταματήσει στο κόκκινο φανάρι και έπεσε στο πίσω μέρος του πυροσβεστικού με ταχύτητα 60 μιλίων/ώρα», δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομιοκύ τμήματος της περιοχής. Να σημειωθεί ότι αυτή η ταχύτητα αντιστοιχεί σε 95 χλμ/ώρα!

Αν και το μοντέλο S μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα, παραμένει ασαφές αν η λειτουργία αυτόματου πιλότου του αυτοκινήτου ήταν ενεργοποιημένη τη στιγμή της σύγκρουσης. Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και υπολογιστές για να διατηρεί την ταχύτητα, να αλλάζει λωρίδες και να σταματάει. Ωστόσο, η Tesla έχει προειδοποιήσει ότι οι οδηγοί πρέπει να κρατούν τα μάτια τους στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, προκειμένου να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter