Αυτός είναι ο φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας που ομολόγησε ότι ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά (Photos)

Αυτός είναι ο φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας που ομολόγησε ότι ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά (Photos)

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 60χρονου μουσικού, ο οποίος συνελήφθη στις 31-8-2017 στην Αθήνα, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, σε βάρος του 60χρονου Παναγιώτη Δράκου, του Γεωργίου, γεννηθέντα στις 26-5-1957 στην Αθήνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα (12) έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα (14) έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από πρόσωπο που παρέδιδε μαθήματα σε ανήλικη, της πορνογραφίας ανηλίκων από δράστη που χρησιμοποίησε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος κατ’ εξακολούθηση.

Ο Παναγιώτης Δράκος είναι ένας από τους κορυφαίους φλαουτίστες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών, και «πρώτο φλάουτο» στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο παρελθόν.

Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με τους καθηγητές Σωκράτη Ζαργάνη και Urs Ruttimann, και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο. Διετέλεσε κορυφαίος α΄ στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992. Από το 1992 είναι κορυφαίος α΄ στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει διατελέσει μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου ‘Νικόλαος Μάντζαρος’ από το 1980 έως το 2010, του ‘Τρίο εν Οργάνοις’, και του ‘Κουιντέτου Πνευστών Αθηνών’. Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας.

Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία.

Μέχρι τη σύλληψή του δίδασκε τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 5-3-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διευκόλυνσης διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter