Αυτός κατέβηκε με τη Χρυσή Αυγή, από το Documento ζητάει τα ρέστα!

Αυτός κατέβηκε με τη Χρυσή Αυγή, από το Documento ζητάει τα ρέστα!

Εξώδικη διαμαρτυρία, μεγάλο μέρος της οποίας αναλίσκεται στην υπεράσπιση του τεκμηρίου αθωότητας της Χρυσής Αυγής, απέστειλε στο documentonews.gr και στο Documento ο Κωνσταντίνος Νιζάμης, διαμαρτυρόμενος επειδή δημοσιεύσαμε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ότι ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή Β΄ Πειραιά και μάλιστα στις βουλευτικές εκλογές του 2019, όταν ήδη το νεοναζιστικό μόρφωμα κατηγορούνταν για εγκληματική οργάνωση για την οποία ήδη υπάρχει πρωτόδικα καταδικαστική απόφαση.

Τα δημοσιεύματα, τα οποία προκάλεσαν την μήνιν του υποψηφίου με τη Χ.Α., ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει την αλήθεια «ψεύδη και συκοφαντίες», έγιναν με αφορμή την συμμετοχή του στην τελετή έναρξης της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, όπου θα είχε τον ρόλο δύτη-αφηγητή. Υπήρχε δηλαδή ένα απολύτως εύλογο και δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τα κριτήρια επιλογής του σε έναν τόσο κομβικό ρόλο μιας πολιτιστικής εκδήλωσης παγκόσμιας εμβέλειας.

Για του λόγου το αληθές, αμέσως μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr η Πολιτιστική Πρωτεύουσα έσπευσε να τον απομακρύνει, με την κάτωθι ανακοίνωση που δικαιολογεί απολύτως το ρεπορτάζ μας.

«H “2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” ανακοινώνει την απομάκρυνση από την εκδήλωση της τελετής έναρξης ενός εξωτερικού συνεργάτη, ο οποίος έχει αναπτύξει στο παρελθόν πολιτική δραστηριότητα που δεν συνάδει με τις αρχές, τις αξίες και το δημοκρατικό ήθος του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και των πολιτών της Ελευσίνας. Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την ομαλή ροή της τελετής έναρξης».

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Τύπου της διοργανώτριας αρχής σε επικοινωνία που είχε με το documentonews.gr διαβεβαίωσε πως οι υπεύθυνοι του προγράμματος και όσοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό του δεν γνώριζαν για τις σχέσεις του κ. Νιζάμη με το ναζιστικό μόρφωμα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της ίδιας επικοινωνίας τονίστηκε από πλευράς διοργανώτριας αρχής ότι αν ήταν σε γνώση της η σχέση του εν λόγω ατόμου με την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση δεν θα προχωρούσε εξαρχής η συγκεκριμένη συνεργασία.

Ο κ. Νιζάμης εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος για όσα αναφέρονται σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, υπερασπιζόμενος μάλιστα το τεκμήριο της αθωότητας που κατά την ατεκμηρίωτη κρίση του… καταλύεται από την αρθρογραφία μας. Τα δημοσιεύματα που αφορούν στον κ. Νιζάμη αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο σε πραγματικά γεγονότα τόσο για την σχέση του με την Χρυσή Αυγή όσο και για τη σχέση τη δική του και της εταιρείας Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων -της οποίας είναι πρόεδρος- με το ελληνικό δημόσιο, που προκύπτει από συμβάσεις και στοιχεία αναρτημένα στην Διαύγεια. Και γι’ αυτό, άλλωστε, γι’ αυτά δεν κάνει καμία αναφορά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter