Αυξάνονται συνεχώς οι πρόσφυγες στο ΚΥΤ της Μόριας – Ξεπέρασαν τους 13.800

Αυξάνονται συνεχώς οι πρόσφυγες στο ΚΥΤ της Μόριας – Ξεπέρασαν τους 13.800

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο πληθυσμός του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. 

Σήμερα έχει πληθυσμό σχεδόν 13.842 ανθρώπων, το μεγαλύτερο στην ιστορία του. Από αυτούς οι 1.060 είναι ανήλικοι ασυνόδευτοι αιτούντες άσυλο.

Για την αποσυμφόρηση του καταυλισμού μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η αναχώρηση 55 ανήλικων ασυνόδευτων στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, σε 36 δηλαδή ώρες, στη Λέσβο πέρασαν 271 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο αντίστοιχο διάστημα στη Χίο πέρασαν 80 και στη Σάμο 135.

Ας σημειωθεί ότι ο καλός καιρός που συνεχίζεται, θεωρείται σύμμαχος στη διατήρηση μεγάλων προσφυγικών ροών. Όλη την περασμένη εβδομάδα, από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στη Λέσβο πέρασαν 997 άτομα, στη Χίο 490 και στη Σάμο 76. 

Συνολικά δηλαδή σε μια εβδομάδα μόνο στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 1.563 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ ζητούν οι αρχές μετά τη φωτιά 

Την ίδια ώρα, την άμεση αποσυμφόρηση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Σάμο ζητούν οι αρχές μετά τα χθεσινά επεισόδια όπου τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.

Από τη χθεσινή πυρκαγιά στο ΚΥΤ, ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού κάηκε ενώ χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους αλλά και μέσα στην πόλη. Πολλοί δε από αυτούς κοιμήθηκαν σε διάφορα μέρη της παραλιακής οδού της Σάμου, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη, φοβούμενοι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ, ενώ και οι σκηνές τους είχαν καταστραφεί από τη φωτιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter