Banksy: Βανδάλισαν το νέο έργο του στο Λονδίνο (Photo)

Banksy: Βανδάλισαν το νέο έργο του στο Λονδίνο (Photo)

Με λευκή μπογιά βανδάλισαν έργο του του εμβληματικού Βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, στην περιοχή Ίσλιγκτον στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Banksy είχε βάψει με πράσινη μπογιά τοίχο κτιρίου πίσω από ένα δέντρο χωρίς φύλα και κλαδιά, δίνοντας την εντύπωση ότι το πράσινο χρώμα αποτελεί τη φυλλωσιά του. Επιπλέον στο κάτω μέρος του τοίχου εμφανιζόταν μια μορφή η οποία κρατούσε δοχείο με το οποίο ραντίζουν.

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης κάποιος πέταξε λευκή μπογιά χαλώντας το έργο τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη.

Η τοιχογραφία, την οποία ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι φιλοτέχνησε, με ανάρτησή του στο Instagram, δημιουργήθηκε από πράσινη μπογιά, η οποία στάζει σε έναν τοίχο κι αντιπροσωπεύει το φύλλωμα ενός δέντρου που έχει γυμνά κλαδιά και βρίσκεται ακριβώς μπροστά. Στο κάτω μέρος του τοίχου έφτιαξε με στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά έναν ψεκαστήρα.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά και αφότου το επισκέφθηκαν δεκάδες επισκέπτες, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο ρίχνοντάς του λευκή μπογιά.

Χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» τον βανδαλισμό που υπέστη το έργο, το οποίο με αυτόν τον τρόπο «υποβαθμίστηκε», ένας εκπρόσωπος Tύπου του δημοτικού διαμερίσματος του Ίσλινγκτον, όπου βρίσκεται η σύνθεση αυτή, εξήγησε πως συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, προκειμένου να «επιτρέψει σε όλον τον κόσμο να επωφεληθεί από το έργο τέχνης ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει».

Δείτε επίσης: Banksy: Το περιβαλλοντικό μήνυμα του νέου έργου τέχνης

«Προληπτικά» μέτρα, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και η πραγματοποίηση περιπολιών, ελήφθησαν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το BBC το τελευταίο έργο του Banksy, πυροδότησε τη συζήτηση σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική κρίση καθώς ακτιβιστές αναφέρουν ότι το εν λόγω δέντρο κλαδεύτηκε υπερβολικά.

Το τελευταίο επιβεβαιωμένο έργο του Banksy ήταν τον Δεκέμβριο, με στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια πινακίδα στοπ στο Peckham, στο νότιο Λονδίνο. Αυτό αφαιρέθηκε λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαίωσε ότι ήταν γνήσιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μάρτυρες να αναφέρουν ότι το κατέβασε ένας άνδρας με κοπίδι. Δύο άνδρες συνελήφθησαν αργότερα ως ύποπτοι για κλοπή και εγκληματική βλάβη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter