Βαρουφάκης: Σεβασμός στην πρώτη κατοικία

Βαρουφάκης: Σεβασμός στην πρώτη κατοικία

«Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το DiEM25,της πολιτικής κίνησης του ΓΙάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για όσους εμποδίζουν την διενέργεια των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους.

«Στο DiEM25 είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση των λαϊκών διεκδικήσεων, προτείνοντας άλλο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Προτεραιότητα για μας δεν είναι να εκκαθαριστούν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών με κάθε κόστος, αλλά να προφυλαχθεί η πρώτη κατοικία των πολιτών. Για αυτό καταθέτουμε πρόταση για τη δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων που θα λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό στην πρώτη κατοικία και στο αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στη στέγαση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter